Az adományozás nem lomtalanítás

  • 2024. szeptember 16.
  • PKata

Mi mindent tehetünk a számunkra fölöslegessé vált holmikkal, ahelyett hogy kidobnánk őket? Például eladományozhatjuk, ami remek ötlet, de nem mindegy hogyan.

A Klubrádió Ember a Földön című műsorában körbejárták, hogyan adományozhatunk jól valamint annak a kérdéskörét is, hogy mi a különbség a charity és az adományozás között és hogyan működik a charity rendszer. Az Oltalom Karitatív Egyesület fenntarthatósági és szociális bolthálózata például egész évben fogadja az otthon már megunt, porosodó, de egyébként még jó állapotban lévő tárgyakat és működő műszaki eszközöket, hogy körforgásban tartásukkal, azokat mások tovább használhassák.

A másoknak felesleges holmikkal rászoruló vagy alacsony jövedelemmel rendelkező családoknak segítenek, abolt a bevétellel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség munkáját tàmogatják, és nem mellesleg a környezetvédelmet is szolgálják. Az adásban Bartus Marci beszámolt arról is, hogyan sikerült a múlt héten feladott méhviaszos kendőt elkészítenie, és ez alkalommal ő adott tippeket Nemes Takách Katának a fehérítés témaköréban.

 

Forrás: klubradio.hu