Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Animációs kisfilm-sorozatot készített a gyermekeknek a SPAR

  • 2021. október 07.
  • Peti
Hirdetés

Tízrészes animációs szériát indított szeptembertől az óvodások és kisiskolások számára az áruházlánc. A kisfilmek a legfiatalabbak nyelvén mesélnek olyan, a fenntarthatóságot meghatározó témákról, mint például a szelektív hulladékgyűjtés vagy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása.

Az áruházlánc 2019-ben szervezte átfogó cselekvési keretbe a fenntartható fejlődést érintő ügyeket. A „SPAR – a fenntartható jövőért” elnevezésű rendszer pillérei a környezetvédelem, az egészséges életmód támogatása, az élelmiszer-biztonság, a munkatársak segítése és a társadalmi felelősségvállalás. A vállalat folyamatosan végzett fenntarthatósági munkájának újabb lépése a SPAR ÖKO KALAND idén szeptemberben indult projektje, amely a rajzos mese figyelemfelkeltő erejével és humoros nyelvén a legfiatalabbak környezeti és társadalmi érzékenyítését szolgálja. A tíz, egyenként 40 másodperces epizódból álló animációs sorozatban a Föld „elemeit” megtestesítő karakterek – Szellőcske, Vizecske, Tüzecske, Földecske és Szívecske – keverednek tanulságos kalandokba. Az óvodások és kisiskolások a mesék tömörsége, vidám és számukra ismerős, befogadható képisége miatt könnyen megérthetik az olyan bonyolult tartalmakat is, mint az egészséges táplálkozás fontossága, a többször használatos bevásárlóeszközök környezetkímélő hatása vagy a hazai élelmiszerek fogyasztása. Az öt rajzfigura mindegyike két-két, a gyors befogadhatóságra és a poénokra építő kis történetet kapott, ahol az alapszituáció játékos bemutatása végén a történet egyértelmű üzenettel zárul, amely a fenntarthatóság témaköréhez illeszkedik.

 

 

Az animációs kisfilm-sorozatot a SPAR online csatornáin népszerűsíti – Facebook, Instagram –, és Youtube, valamint fenntarthatósági oldalán tekinthető meg:

www.sparafenntarthatojovoert.hu/okokaland 

 

„Vállalatunk lassan két éve egységes stratégiai keretrendszerbe foglalta össze a fenntartható jövővel kapcsolatos környezeti és társadalmi ügyeket. Az érdemi cselekvés érdekében pedig a programhoz jelentős szellemi és anyagi erőforrásokat biztosítottunk és a vásárlóinkkal közösen számos intézkedést tettünk – például a károsanyag-kibocsátás csökkentése, vagy akár a hulladékgazdálkodás szervezése terén –, amelyek nagyban mérsékelik a környezeti terheket. Fontosnak tartjuk a bőséges és közérthető információkon alapuló szemléletformálást is. Mivel a környezettudatosságra történő nevelést nem lehet elég korán kezdeni, a SPAR ÖKO KALAND című animációs minifilm-sorozatunkkal az óvodásokat és kisiskolásokat is szeretnénk megnyerni a fenntarthatóság ügyének. A tíz rövid epizódból álló széria színesen és tanulságosan dolgoz fel olyan környezetvédelmi témákat, mint a szelektív hulladékgyűjtés vagy az egyszer használatos műanyagok kerülése. Emellett a fenntarthatósággal összefüggő további fontos kérdések is a terítékre kerülnek, például az adománygyűjtés, mint segítségnyújtás vagy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

 

Hirdetés (X)

Forrás: Zöldunió

Kép forrása: SPAR