Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Álommunka egy szlovén ökofaluban

  • 2016. március 31.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

Új ökoresort nyílik Szlovéniában szeptemberben, kevesebb mint egy órás autóútra Ljubljanától. A vendégek pásztorkunyhókban alszanak majd, és néhány napig ők is részesei lehetnek az ott dolgozó pásztorok mindennapjainak. De addig is meghirdettek egy álommunkát.

A Velika hegy közelében, a Kamniki-Savinja Alpok szívében nyíló környezetbarát üdülőhely egyedülálló szállást nyújt majd, de a nyitás előtt valódi álom munkát hirdetett - írja a Turizmus.com. A hely különlegessége abban áll, hogy lakói valódi pásztorkunyhókban alhatnak, a melegebb hónapokban pedig a pásztorok az ökofaluban is élnek és dolgoznak majd a vendégek körül.

A Velika planina ökofalu a szeptemberi nyitás alkalmából amolyan pr-jelleggel kitalált álláshirdetésére a világ minden részéből várja a jelentkezőket, akik kettő vagy négy héten át dolgoznak majd ezen az egyébként valóban meseszerű helyen. Így aztán persze releváns tapasztalatot vagy bármilyen különleges képességet, tudást nem is várnak el a jelentkezőktől. A szerencsés kiválasztott feladata lesz a központ ügyeinek kezelése, programok szervezése a vendégek számára, és persze gondos gazdaként vigyáznia kell majd az ökoresort állataira és felelnie a napi betevőéért - ahogy az a Facebook oldalukon található videóban is látható.


A környezetbarát turisztikai falu 24 faházban és egy nagyobb méretű sátorban kínál majd szállást. A fából készült házak mindegyikében lesz fürdőszoba, egy konyharészleg, és a teraszokat is napágyakkal szerelték fel. A vendégeket egy külön étteremben helyi ételekkel és italokkal kínálják.

 

forrás: travelo.hu