XIX. ÚJSZEGEDI BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK

Időpont: 
kedd, 2016, október 4 - 16:05 - szombat, 2016, október 15 - 16:05
Helyszín: 
Szeged, Temesvári krt. 42.
A Magyar Bioépítészeti Egyesület és a Bálint Sándor Művelődési Ház szervezésében 2016. október 4-e és 15-e között – tizenhatodik alkalommal- ismét megrendezzük a BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-at.

A rendezvény keretein belül okt. 4-én, 5-én és 6-án konferenciákra, bemutatókra kerül sor. A témával kapcsolatos kiállítás pedig okt. 4-étól 15-éig tart Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban. (6726 Szeged, Temesvári krt. 42.)

A rendezvény programjában - annak címétől kissé eltérve -, az ökologikus, környezettudatos építés és építészet tárgykörében előadások és kiállítás formájában kívánjuk bemutatni: - a környezetbarát építőanyagokat, szerkezeteket, építési technológiákat, - a bio-, bio-szolár, az energiatudatos és ökologikus épületeket, az ilyen épületek építési, üzemeltetési tapasztalatait, - az épületek és környezetük kapcsolatát ökologikus szempontból, - a megvalósult épületek hatósági engedélyezésének tapasztalatait, - az üzemeltetésből fakadó káros környezetterhelések csökkentésének alternatív megoldásait, - az épületek energetikai jellemzőit és tanúsítását - az ökologikusan tervezett illetve szervezett települések kialakításának, működésének tapasztalatait - az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen ökologikusan alakított bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat. Az előadások és a kiállítás az energia- és környezettudatos anyagok, szerkezetek, technológiák felhasználásával épülő, vagy megépült épületeket és épületterveket, műszaki megoldásokat, az építészeti megformálás lehetőségeit kívánja bemutatni, különös tekintettel a megépült, megvalósult példákra. Fel szeretnénk hívni a figyelmet az öko-város alapelvekre, a település-szintű ökológiai kérdésekre, a fenntartható építészet kérdéseire is.

A BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-on lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy az érdeklődőktől kezdve az építtetőkön át a szakemberekig megismerjék az alternatív, a környezettudatos, energiatakarékos megoldásokat, és azt is, hogy a gyakorló szakemberek a tapasztalataikat kicseréljék.

Kérjük, azokat, akik a rendezvényen előadóként, vagy kiállítási anyaggal szerepelni kívánnak, szíveskedjenek ezt jelezni. Előreláthatólag egy-egy előadás időtartama 45-60 perc. A kiállítási anyagot kérjük bemutatásra alkalmas állapotban és formában elkészíteni. (Fotók kb. 30x40 cm-es méretben, tablók 50x70 cm-es és 70x100 cm-es méretben, kemény kartonon, vagy farostlemezen.)

Kérjük még, hogy részvételi szándékukat 2016. szeptember -1-ig jelezzék. A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdéseire a Bálint Sándor Művelődési Ház címéről kaphat választ (6726 Szeged, Temesvári krt. 42. Tel: (62) 432-578, E mail:balint.muvhaz@int.ritek.hu), vagy Monostory Pétertől: (E mail: monostory.peter@ t-online.hu)

Számítunk aktív részvételükre! Kiss Ernő Monostory Péter a művelődési ház igazgatója az egyesület elnöke

További információ: 
Kérjük még, hogy részvételi szándékukat 2016. szeptember -1-ig jelezzék. A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdéseire a Bálint Sándor Művelődési Ház címéről kaphat választ (6726 Szeged, Temesvári krt. 42. Tel: (62) 432-578, E mail:balint.muvhaz@int.ritek.hu), vagy Monostory Pétertől: (E mail: monostory.peter@ t-online.hu)