Növényekből, fehérjedúsan - főzőkurzus Nényei Lujzával I.

Időpont: 
szerda, 2023, április 19 - 17:30 - 20:30
Helyszín: 
Humusz Ház (1111, Saru u. 11.)

Gondolkodtál már azon, hogy elkezdd csökkenteni az állati eredetű alapanyagokat az étkezésedben, de mindezt nem tartod könnyen kivitelezhetőnek?

Számos tévhit lengi körbe a növényi alapú étkezést, elsősorban, hogy nem elég tápláló, hogy túl drága, bonyolult, csak messziről érkező, tehát magas ökológiai lábnyomú alapanyagokat használ - persze lehet így is főzni, de ezek mind kiküszöbölhetőek.

A kurzuson készíteni fogunk

- napraforgótejfölt,

- csicseriborsó lepényt,

- magkekszet,

- kölessajtot,

- lencsefasírtot,

- ropogósra sült hüvelyeseket,

ezek elfogyasztásához pedig egy ízletes szezonális salátát rakunk össze, illetve lesz lehetőség kombucha tea fogyasztására.

Persze nem csak főzni fogunk közösen, hanem beszélgetünk alapanyagbeszerzésről, tárolásról, tálalásról; az egész mögött meghúzódó filozófiáról, rendszerszemléletről.

A programnak a Humusz Ház ad helyszínt, amely amellett, hogy ökológiai fókuszú szemléletformáló központ, egy zöld oázis Újbuda szívében.

Szeretettel várok minden kezdő és haladó vegánt, de azokat a vegyes táplálkozásúakat is, akik nyitottak a növényi alapú fogásokra; a szeretetteljes, támogató légkör biztosított mindenki számára.

 

PROGRAM

17:30-18:15 ismerkedés, beszélgetés

18:15-20:00 közös főzés

20:00-20:30 lakoma

 

Maximum létszám: 10 fő

Részvételi díj: április 10-ig 12000 ft/fő, utána 14000/fő, mely magába foglalja a képzés, az alapanyagok árát és a kinyomtatott recepteket is.

Jelentkezés menete: az eseménynél az „ott leszek” gombra kattintással, messenger üzenetben Nényei Lujzánál, számlázási adatok megadásával és előre utalással a 16200254-10144558 számú számlaszámra.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

További információ: 
https://www.facebook.com/events/229462186295806/?ref_source=SEARCH&paipv=0&eav=AfZKkrckK5aE8dk2bz_SIRsAn27BxUd-A6fx3oZYijGJpaGTXEHVXRHet4cEMVuHmDU&_rdr