Növényekből, fehérjedúsan - főzőkurzus Nényei Lujzával I.
Gondolkodtál már azon, hogy elkezdd csökkenteni az állati eredetű alapanyagokat az étkezésedben, de mindezt nem tartod könnyen kivitelezhetőnek?
Számos tévhit lengi körbe a növényi alapú étkezést, elsősorban, hogy nem elég tápláló, hogy túl drága, bonyolult, csak messziről érkező, tehát magas ökológiai lábnyomú alapanyagokat használ - persze lehet így is főzni, de ezek mind kiküszöbölhetőek.
A kurzuson készíteni fogunk
- napraforgótejfölt,
- csicseriborsó lepényt,
- magkekszet,
- kölessajtot,
- lencsefasírtot,
- ropogósra sült hüvelyeseket,
ezek elfogyasztásához pedig egy ízletes szezonális salátát rakunk össze, illetve lesz lehetőség kombucha tea fogyasztására.
Persze nem csak főzni fogunk közösen, hanem beszélgetünk alapanyagbeszerzésről, tárolásról, tálalásról; az egész mögött meghúzódó filozófiáról, rendszerszemléletről.
A programnak a Humusz Ház ad helyszínt, amely amellett, hogy ökológiai fókuszú szemléletformáló központ, egy zöld oázis Újbuda szívében.
Szeretettel várok minden kezdő és haladó vegánt, de azokat a vegyes táplálkozásúakat is, akik nyitottak a növényi alapú fogásokra; a szeretetteljes, támogató légkör biztosított mindenki számára.
PROGRAM
17:30-18:15 ismerkedés, beszélgetés
18:15-20:00 közös főzés
20:00-20:30 lakoma
Maximum létszám: 10 fő
Részvételi díj: április 10-ig 12000 ft/fő, utána 14000/fő, mely magába foglalja a képzés, az alapanyagok árát és a kinyomtatott recepteket is.
Jelentkezés menete: az eseménynél az „ott leszek” gombra kattintással, messenger üzenetben Nényei Lujzánál, számlázási adatok megadásával és előre utalással a 16200254-10144558 számú számlaszámra.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.