"Ha az gondolod, hogy a szemét valaki más problémája..."

Időpont: 
hétfő, 2018, április 23 - 18:00 - 21:00
Helyszín: 
P'artmozi, Szentendre

Candida Brady TRASHED/Szeméttel borítva, 2012 (magyar nyelvű vetítés) című filmje segítségével, Vangelis zenéjével, Jeremy Irons-szal egy felfedezésen, hitetlenségen és reményen keresztül szárnyaló útra indulunk április 23-án, hétfőn, 18 órakor, filmklubunk következő vetítésén.

 ék bolygónk űrből készült, csodálatos felvételei után elszörnyedve látjuk, hogy az óceánt háztartási és vegyi hulladékok, tetemek végtelen halmai szegélyezik. És ezek csak a nyitóképek… Megvesszük, eltemetjük, elégetjük, elfelejtjük... De szembesülnünk kell a városaink, élőhelyeink közelében sorakozó szeméthegyekkel, az óceánokon úszó szemétszigettel – melynek mérete ma Magyarország 27-szerese  – azzal, hogy emberek egészsége és megélhetése megy tönkre a szemétipar miatt. A megszólaló tudósoktól arra is választ kapunk, hogy mi miért káros, és mit nem veszünk észre, bár kiszúrja a szemünket.

A látottak feldolgozását, saját lehetőségeink megvitatását Doró Viki (Recity Magazin), aki már másodszor lesz itt nálunk és a szentendrei Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. szakértője segítik, velük beszélgethetünk a vetítést követően. 

Várjuk szeretettel a kedves érdeklődőket. Csomagolásmentes ropogtatnivalóknak, üvegbe töltött italoknak örülünk

 

További információ: 
http://www.trashedfilm.com/