Gyüttment Fesztivál 2016

Időpont: 
csütörtök, 2016, augusztus 25 - 10:00 - vasárnap, 2016, augusztus 28 - 20:00
Helyszín: 
Csobánkapuszta

„Költözz vidékre és kezdj új életet?!” Erről szól második éve a Gyüttment Fesztivál, a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója.

2016. augusztus 25-28-ig Csobánkapuszta ad helyszínt a Fesztiválnak.
 
Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban. Az öko-tudatos létezés képviselői, úttörői, bozótharcosai összegyűlünk négy napra, előadóként, vagy hallgatóként, de résztvevőként egymást segítve, tanítva.


Programkínálatban: Szakmai beszélgetések, előadások, közös alkotás, termelői piac, magbörze, tanyalátogatás, gyógynövény és gombagyűjtés, családi, és gyermek programok, zene! 
A programok gerincét alkotó témakörök, és néhány példa a több mint 100 foglalkozás közül:
●    Ökológiai tudás, ökológiai helyzetkép. Mi vesz minket körül? Milyen folyamatok zajlanak a Földön, mit tehetünk?
●    Ökológiai, vegyszermentes gazdálkodás a permakultúra szemléletétől a hagyományokból ránk hagyott tudásig, kerttervezéssel, gyümölcsészettel. 
●    Otthonteremtés, élettér kialakítás. Öko-építészeti, népi építészeti eszközök, és technológiák, természetes alapanyagok, alternatív energia használat, hálózaton kívüli megoldások. Lesz szalmabála ház, megismerhető a vályoggal való munka és komposztkazán, rakétakályha és aszaló építés módja.
●    Egészséges élet, természetes gyógymódok, testmozgás. Fitoterápia, népi gyógyászat, harcművészetek, jóga, tánc.  Egészséges táplálkozás tartósító szerek, adalékanyagok nélkül. Kamratöltési tudnivalók szezonálisan, a kiskertből. Készíthetünk háztáji finomságokat, sajtot, kovászolt kenyeret és házi sört, valamint szappant, és kencéket gyógynövényekkel.
●    Népművészet, kézművesség, hagyományok. Kovácsolunk, szövünk, faragunk, cipőt készítünk, nemezelünk.
●    Megélhetés, vidéken megmaradás, közösségek, közösségi megoldások. Útbaigazítást kaphatunk a jogszabályi előírásokról, megoldási lehetőségekről, a diverzifikációs tevékenységek megélhetést segítő példáiról, vagy akár támogatási forrásokról. Hiteles életutakat lehet megismerni, a pályázati forrásból megvalósított gazdaságoktól a teljes önellátásra, független életre törekvő egyéni és közösségi példákig, kisközösségek és  ökofalvak tapasztalataival is kibővítve a látóteret.
●    Családokat érintő témák - gyermekszületés, nevelés, tanítás, női és férfi szerepek. Gyerekfoglalkozások, zenetanulás, népi játékkészítés.

Rendezvényeinken csak újrahasznosítható vagy lebomló evőeszközöket használunk, így amit csak lehet komposztálunk! Szelektív kukáink vannak, a hulladék szelektíven is kerül felhasználásra.
A fesztivál konyhán a lényeg, hogy vegyszermentes, kistermelői, szezonális legyen, no és finom.
Belépőjegy vásárlással, vagy támogatói adománnyal a fesztivál megvalósulásában részt vevő vendégek, előadók munkáját, és az általuk képviselt értékeket támogatja a program, így válik közösség által támogatott tudásmegosztó fesztivállá.


·         Biciklivel érkezőknek fél áron, lóháton pedig ingyenesen a belépés.
·         16 év alatt nem kell fizetni. 
·         Kistermelők, háztáji gazdálkodók ha szükséges, a belépőjegyet terményben is rendezhetik.
·         Önkénteseknek, akik bejelentkeznek és segítik munkánkat cserébe belépőjegyet, és az ellátást biztosítjuk! 
 
Kedvezményes jegyvásárlás július 30-ig: http://tixa.hu/gyuttment_fesztival_2016
További részletekről itt  www.gyuttmentfesztival.hu vagy a fesztivál Facebook oldalán.


Tekintse meg a tavalyi Gyüttment Fesztiválról készült videót:

Gyüttment Fesztivál 2015 from Peter Racz on Vimeo.


Ha további kérdése merül fel, kérjük, keresse Csatlós Reginát  a 06204747372 telefonszámon vagy a [email protected]  email címen!

 

További információ: