BOJKOTT FAST FASHION

Időpont: 
vasárnap, 2019, szeptember 22 - 14:00 - 15:00
Helyszín: 
Budapest, Váci utca 2-4.

 

A divatipar korunk egyik legszennyezőbb iparága. A szemtelenül olcsó és hatalmas mennyiségű ruházati cikk a környezet és a dolgozók kizsákmányolásával készül. A fast fashion egyetlen célja, hogy igényt támasszon a vásárlásra, és hogy minél többet költsünk náluk.

 

A Bojkott Fast Fashion akció során a divatipar emberekre és környezetre nézve is káros tevékenységét állítjuk rivaldafénybe. Csatlakozunk azokhoz a kezdeményezésekhez, amelyek a fast fashion bojkottjára szólítanak fel. Célunk egy alternatív divatbemutatón keresztül megmutatni, hogy a fenntarthatatlanság, a környezetszennyezés és a kizsákmányolás már kiment a divatból!

Az rendezvényre fotós és videós kollégát is várunk.

A megmozdulásra a Klímahét (szeptember 20-27.) keretében kerül sor, amelynek eseményei a klíma- és ökológiai katasztrófa jelensége és megoldási lehetőségei köré szerveződnek.

Az Extinction Rebellion erőszakmentes, de határozott lázadásra hív fel a küszöbön álló ökológiai katasztrófába gondolkodás és felelősségvállalás nélkül rohanó társadalmi, politikai és gazdasági intézményeinkkel szemben.

 

Az eseményről és a szervezetről az alábbi linkeken talál további információt:

 

Szervezet: www.facebook.com/xrhungary/

 

Nemzetközi szervezet: https://rebellion.earth/

 

Kérjük, hogy részvételi szándékát az [email protected] címen jelezze!

 

 

További információ: