Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezetbarát betűtípus

  • 2015. március 09.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

21. század. Globális felmelegedés, környezeti hatások, ökolábnyom… És a nyomtatással hogy álltok? Igen, tudom, nem szoktatok már olyan sokat nyomtatni. Biztos? Újrahasznosított papír. És mi újság a festékkel?

Ha a környezetvédelem kerül szóba, rendszerint a legalapvetőbb dolgokra gondolunk: szelektív hulladékgyűjtés és kistársai. Persze, ez nagyon fontos, sőt. Ugyanakkor, ha szántok rá időt és végiggondoljátok a napi rutint, ti is rádöbbentek majd, mennyi apró(-nak tűnő) ponton lehet még változtatni és „jobbá tenni a világot”. Idézőjel, mert közhely, de mint minden közhely, ez sem alaptalan.

Mi hisszük, hogy egyénileg és csapatban is tehetünk egy élhetőbb világért. A környezettudatosságnál alapvetően nem fő szempont a szépség vagy a design. Pedig ha a kettőt kombináljuk, valami olyat kapunk, ami pont az erre érzékenyebb fiatal generációt fogja meg (és persze mindenki mást is, akinek fejlett a szépérzéke).

Miért fontos ez?

Mert ők, mi, ti a jövő. A Grey London és a Ryman (Dan Rhatigan type designer) is felismerte ezt, és egy gyönyörű, környezettudatos és mellesleg ingyenes fontot készítettek, amivel a világ bármely pontján csökkenthető a tintafelhasználás. Használjátok bátran!

A designerrel és a Rymannel kapcsolatban állunk, addig a magyar változat elérését megszüntettük. Türelmet kérünk!

Ezt fogyasszátok, ne a tintát!

- See more at: http://blog.fps.hu/post/111965773636/kornyezetbarat-betutipus-eco-font#s...

Forrás: blog.fps.hu