Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Természetbúvár tábor 2012

  • 2012. május 14.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 
T.Zsuzsa

Érdekel a természet, de eddig keveset hallottál róla?  Szeretnél többet tudni a növényekről, madarakról, netán a geológiai érdekességekről? Nincs még ötleted a nyárra? Akkor ez a tábor neked való! 

Velünk jó környezetben, jó társasággal a pénzesgyőri oktatóközpontunkból sok nevetés és kaland közepette felfedezheted a Bakony rejtett természeti kincseit.

Ha már elmúltál 12 éves és nem vagy még 17, akkor a Természetbúvár tábor a neked való!

A táborban az Oktatóközpontot mintegy bázisul használva csillagtúrákat teszünk a Magas-Bakony gyönyörű tájaira, felfedezzük természeti és kulturális kincseit. Az első nap a közös túrán bemutatkoznak a különböző szakterületek képviselői, a „Szakik”, a nap végén mindenki kiválaszthatja, milyen szakmai túrán szeretne részt venni.

A 2 napos szakmai túrák során megismerkedhetünk a hegység geológiai felépítésével, a táj történetével, az erdők-mezők növényvilágával, a rejtőzködő vadakkal, a változatos madárvilággal és a csillagok csodálatos világával, valamint mindezt meg is örökíthetjük, a természetfotós szakmai nap során. A szakmai napokat vezető „Szakik” tudása, valamint az oktatóközpont felszerelései (vízvizsgáló labor, madarász és csillagász távcsövek, fényképezőgépek és mikroszkópok) rengeteg új információval gazdagítanak bennünket. Az oktatóközponthoz tartozó gazdaságban megismerkedhetünk a hagyományos, vegyszermentes gazdálkodás alapjaival, a különböző gyógy- és fűszernövényekkel, valamint a veteményeskerttel, a birkanyájjal és a kemence használatával.

A délután a sporté és a különböző játékoké (foci, számháború, színfogó, telepes játék, SpoVe), és ki lehet próbálni kézművességet is, a csomózástól és gyöngyfűzéstől, a gyertyamártáson és fafaragáson keresztül a bőrművességig. Este a tábortűz mellett népdalokat és geológus nótákat énekelünk, valamint megbeszéljük a nap tapasztalatait és a minden minket érdeklő témát.

A tábor helyszíne: Breuer László Természetvédelmi Oktatóközpont és Turistaház 
8426 Pénzesgyőr, Béke út 57. (Magas – Bakony)

A tábor időpontja: 2012. augusztus 13 – 19.

Jelentkezési határidő: 2012. május 20.

A részvétel díja: 38.100 Ft (30.000 Ft + ÁFA) (a szállásköltséget is tartalmazza).
A jelentős összeg miatt részletfizetést tudunk biztosítani. 

A tábort a Pangea Egyesület, a Süni és Sündörgő táborok szervezője rendezi.