Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Zöld karácsony” a Cseritivel!

  • 2021. november 30.
  • Gyuri

A környezettudatos életmódra törekvés egyre jobban beépül az emberek mindennapjaiba, a túlfogyasztástól azonban továbbra sem tudunk szabadulni.

Az ünnep még mindig döntően a felesleges fogyasztásról szól, ami ebben az időszakban akár 20-30 százalékkal is meghaladhatja az év többi részében szokásos szintet. A karácsony közeledtével eluralkodik rajtunk a költekezési és a megfelelési kényszer, a „kötelező ajándékozás” sok-sok felesleges vásárlást, és ezáltal felesleges környezeti terhet generál, arról nem is beszélve, hogy sokunkat a teljes anyagi csődbe sodor. Hogyan is változtathatnánk eddigi jobbára környezetterhelő és túlzóan pazarló ajándékozási szokásaikon? 

"Ne feledjük, hogy nem az érték a fontos, hanem hogy milyen szeretettel és figyelemmel ajándékozunk! A jó ajándék mögött jó sztori van, ami arról szól, aki kapja és jó, ha arról is mond valamit, aki adja! Használtan venni ajándékot pedig nem azt jelenti, hogy akinek veszed, kevésbé fontos számodra. Szerencsére egyre többen hoznak tudatos döntéseket vásárlásaik során, így manapság kiemelt fontosságúvá vált, hogy a használati tárgyakat minél tovább körforgásban tartsuk, és ne kerüljenek a hulladéktelepre olyan holmik, melyek még jó állapotban vannak." – vallja a Cseriti Adománybolt hálózat, mely mind a kilenc üzletében már az ünnepekre hangolódik, ahol szuper kincseket vásárolhatunk másodkézből, nagyon olcsón.

Vajon hogy kerülnek a Cseritibe ezek a tárgyak? Bárki bevihet megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő, jó állapotú tárgyakat. A cseritis vásárlással társadalmilag hasznos célokat szolgálunk: egyrészt hozzájárulunk ahhoz, hogy csökkentsük a környezetünkben felhalmozódó hulladék mennyiségét, másrészt pedig sok-sok rászoruló életminőségén is javítunk, hiszen zömmel kis jövedelműek vásárolnak boltjainkban, de tudatos vásárlók, és kincsvadászok is gyakran megfordulnak a Cseriti üzleteiben. 

Budapesten 9 helyszínen elérhető Magyarország legnagyobb adománybolt hálózata, ahol az alacsony jövedelműek számára is elérhető áron megtalálható minden, amire egy háztartásban szükség lehet. A Cseriti boltok decemberben hétfőtől szombatig, 10 és 18 óra között tartanak nyitva.

Forrás: Cseriti