Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld Civil Országos Találkozó 2019

  • 2019. május 20.
  • Peti

Idén 29. alkalommal kerül megrendezésre a Zöld Civil Országos Találkozó. Ezúttal a fővárosban tevékenykedő szervezetek adnak otthont a rendezvénynek. Eddig példátlan módon, főszervező nélkül, közösségi összefogással jön létre a három napos találkozó, aminek célja a környezet- és természetvédelemben tevékenykedők számára szakmai és közösségi töltekezést adni. 

A programban a szakmai tartalmakat, aktuális zöld ügyeket 17 szekcióbeszélgetés és 3 plenáris blokk foglalja majd össze a résztvevők aktív bevonásával. E mellett idén is fontos szerepe lesz a közösségi programoknak, kulturált kikapcsolódásnak. A rendezvény jellegéből adódóan kis költségvetéssel és még kisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik majd a több száz fős rendezvény.

 

A program célja, hogy a környezet- és természetvédelem területén dolgozó civilek, egyesületek képviselői, pártolói, önkéntesei szervezett keretek között találkozhassanak. Megvitathassák az aktuális ügyeket, programjaikat. Teret és időt kapjanak a tapasztalatok cseréjére, tudásmegosztásra. Az idei OT helyszínéből és programjából adódóan arra is lehetőség nyílik, hogy a budapesti lakosságot is – az eddigieknél jobban – megismertessük a zöld ügyekkel. 

Az éves szinten megrendezett találkozók egyik, érdekérvényesítés szempontjából fontos momentuma a különféle szakmai bizottságokba megválasztani a mozgalom delegáltjait. Több témában egységes, megvitatott állásfoglalások elfogadása is várható. 

 

Az idei OT szeretettel várja mindazok jelentkezését, akik szívesen találkoznának a zöld szervezetekkel, bekapcsolódnának a környezet- és természetvédelem helyi és országos ügyeibe. Határon túli szervezetek, magánszemélyek megjelenésére egyaránt számítunk, hiszen a zöld ügyek nem ismernek országhatárokat. (A mozgalom tavalyi találkozójának éppen ezért Kalotaszentkirály adott otthont.)

 

Kérjük mindazok együttműködését, akik egyetértenek a Zöld Civil Országos Találkozó céljaival, hogy megosztásaikkal segítsék az üzenet minél szélesebb körhöz való eljutását. 

Az ügyet felkaroló (koordináló) szervezetek:

 

Magyar Természetvédők Szövetsége

Ökogyülekezeti Mozgalom

Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

Magyar Madártani Egyesület

Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány

Greenpeace

WWF

Magosfa Egyesület

Humusz Szövetség

Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért

Éghajlatvédelmi Szövetség

Védegylet

Csalán Egyesület

 

Regisztráció:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsNkNMOwVn_igkxE4DHAHn3sf-kThtUnTcYUnauYfm3JRKdA/viewform

 

Facebook esemény a képre kattintva elérhető:

zöld ot

 

További információ:

https://zoldcivil.hu/orszagos-talalkozo/2019-budapest/minden-info-egy-helyen/