Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zero Waste rendezvénycégként folytatja tovább a HighVibes

  • 2020. június 30.
  • Enikő
Fenntartható rendezvényszervezést tűzött ki célul a nemrég indult HighVibes.

Körmendy Anna, aki korábban az Event&More és a Special Event rendezvényein dolgozott, valamint Pécsi Szabolcs, aki a Nexus és a Bo Event eseményeiért is felelt már, 2018-ban hozták létre a HighVibes-t, ekkor még hagyományos rendezvényszervező cégként. Ruisz Gyuri kommunikációs iparági vállalkozóval összefogva álmodták meg, hogy a magánéletükben alkalmazott zero waste szemléletmódot a vállalkozásukba is átültetik.

 

A szerkesztőségnek eljuttatott közlemény szerint a koronavírus a HighVibes csapatát indításra kész állapotban érte és ítélte kényszerű várakozásra. 

 

"Eleinte türelmesek voltunk, kihasználtuk az időt arra, hogy online képezzük magunkat, még több tudást szerezzünk és a régi projektünket valóságközeli állapotba hozzuk. Aztán úgy döntöttünk, nem várunk tovább, inkább kihasználjuk a leállás nyújtotta időt arra, hogy véglegesítsük terveinket. Ennek pedig pontosan az az oka, ami elsőre ellehetetlenítette a megvalósítást: a járvány. Régóta érezzük, hogy a környezetvédelemről beszélni kell, sokkal többet, mint eddig, még akkor is, ha épp világjárvány van, sőt: főleg akkor. A pandémia rámutatott arra, amit már eddig is tudtunk, de igyekeztünk elfojtani a klímaszorongást, azonban már nem engedhetjük meg magunknak ezt a luxust. Ki kell mondani, és tudatosítani kell mindenkiben: nagy a baj." - írják a közleményben. 

 

Hozzátették: "Szintén a járványnak köszönhetően megismer(het)tük az online rendezvények világát. Bármennyire is innovatív megoldásokkal találkoztunk, a virtuális keret pont azt a két dolgot veszi el egy rendezvénytől, ami talán a legfontosabb: a közönséggel kialakított személyes, mély kapcsolatot és a kávészüneteket, amelyek B2B rendezvényeken legalább olyan esszenciálisak, mint az előadások. Az online rendezvények nem tudják leváltani a személyes rendezvényeket, mert máshogy működnek és más eredményeket érnek el. A jövőbe néztünk, és nem tudtuk elképzelni azt személyes rendezvények nélkül.Harmadszor pedig: tökéletes alkalom volt ez az időszak az utolsó simításokra. Olyan folyamatokat gondoltunk újra, amelyekről eddig azt hittük, nem lehet fenntartható módon véghezvinni. Lehet."

 

Zero Waste alatt pedig nem csak a műanyag szívószálak kiváltását és a grillsajtos vegamenüt értik: megvizsgálták a szervezés összes pontját, rengeteget kutattak. és mindent lecseréltek fenntarthatóra.

 

"Amit lehet, újrahasználunk, amit nem, azt visszaadjuk a Földnek vagy odaadjuk másnak, aki hasznosítani tudja. Így például a rendezvények szőnyegei óvodákhoz kerülnek. Semmit nem készítünk nagy ráhagyással, mindenből a szükséges mennyiséget számoljuk ki. A Zöldövezet Társulás számtalan hasznos információval segíti munkánkat. A rendezvényeken tálalt ételekhez a Felelős Gasztrohősök adják a titkos összetevőt: a fenntartható szemléletmódot. A catering megmaradó része a Budapest Bike Maffia segítségével szintén jó helyre kerül. A szervezés, építés és rendezés során keletkező károsanyag-kibocsátásunkat kiszámoljuk, majd a MyForest segítségével megfelelő méretű erdőt telepítünk és gondozunk, hogy semlegesítsük. Erre pedig a rendezvények vendégeinek is lehetőséget adunk." - tették hozzá. 

 

forrás:http://kreativ.hu/kreativ_online/cikk/zero_waste_rendezvenycegkent_folyt...