Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vessünk a Humusz jövőjébe! A gondoskodás megtérül.

  • 2023. március 06.
  • Csilla

Közösségi adományozási kampányt indít a Humusz. A gyűjtés célja a szervezet 2 éves, átfogó fejlesztéséhez szükséges önerő előteremtése. A támogatás a szervezet és közhasznú tevékenységeinek hosszú távú fennmaradását segíti elő. Megköszönjük, ha bármilyen kis összeggel is segíted a kitűzött cél teljesítését!

  

Mire gyűjtünk?

A Scale Impact jóvoltából a Humusz hosszú távú fejlesztési programban fog részt venni. A fejlesztés céja, hogy a csapat olyan tudással tudjon bővülni, ami a szervezeti működést teszi hatékonyabbá, gördülékenyebbé, hogy ezzel is nagyobb társadalmi hatást tudjunk elérni. Többek között az alábbi területeken kapunk majd profi, szakmai támogatást: hatásmérés, szervezeti kultúra, kapacitásfejlesztés, fundraising, pénzügyi tervezés, kontrolling, kommunikáció.

Kis szervezet vagyunk, de nagyon sokféle tevékenységet végzünk. Az ügyvezetői és egyéb mindennapi teendőket a szakmai munka mellett végezzük, így sokszor érezzük azt, hogy túl vagyunk terhelve, sosem tudjuk magunkat utolérni. Ráadásul olyan feladatokat kell napi szinten végeznünk, amihez sokszor nincs se képzettségünk, se megfelelő tapasztalatunk. A fejlesztés egy fantasztikus lehetőség arra, hogy végre ne mi loholjunk a teendők után, hanem átgondolt, megalapozott stratégiák mentén építsük fel és végezzük tevékenységeinket; hogy ne vállaljuk túl magunkat a fennmaradás érdekében; nem utolsó sorban pedig a környezeti fenntarthatóság mellett fontos a szervezet pénzügyi fenntarthatósága is. Ahhoz, hogy mi is tudjunk adni, fontos, hogy legyen miből. A humusznak is fejlődnie kell ahhoz, hogy a növényeket éltetni tudja.

 

zöld civil mém

 

Miért éri meg támogatni a szervezet fejlesztését?

Elsőre szimpatikusabbnak tűnhet egy olyan kezdeményezést támogatni, ami rövid időn belül mutat fel látványos eredményeket. A pályázati projektek is mindig számszerű eredményeket várnak: lehetőség szerint minél többet, minél rövidebb idő alatt. Azért persze mindig számonkérik a hosszú távú hatásokat is, de azok utánkövetése már nem történik meg. Szükség van az ilyen típusú projektekre és támogatásokra is, de ez is csak a projektszintű (és rövidtávú) gondolkodást és működést segíti elő.

A környezetvédelem egy maraton, nem pedig rövidtávfutás. A berögzült fogyasztói szokások és szemléletmód megváltoztatása nem megy egyik napról a másikra. A fenntarthatóság kifejezés is magába foglalja azt, hogy hosszú távú stratégiákról van szó. Ehhez viszont az kell, hogy környezetvédelmi civil szervezetként is fenntarthatóak legyünk, hogy rendelkezésre álljon egy biztos működési háttér. Hogy olyan projekteken dolgozzunk, amelyek 2-5-10 év múlva is működnek vagy hatásukat fejtik ki. A támogatásra így befektetésként is lehet gondolni, ami a szervezet közhasznú tevékenységein keresztül tud (remélhetőleg sokszorosan) megtérülni.

szervezeti stratégiázás

 

Mit adunk a támogatásért cserébe?

Közhasznú tevékenységeink (oktatás, szemléletformálás, környezeti tanácsadás, érdekérvényesítés) magasabb szintű végzését.

Egy aktív közösséget, ahol közösen lehet gondolkodni és tenni a környezettudatos jövőért.

Nulla hulladékos jó gyakorlatok megvalósításában segítséget.

Nem utolsó sorban pedig kifejezetten az adományozóink számára szervezünk a Humusz Házban egy rendezvényt április elején. Erről a kampány lezárta után fogjuk e-mailben értesíteni az adományozókat.

Vállalati adományozók esetén a Taotv. értelmében igazolást tudunk adni a támogatás összegéről, amelyet a 7. § (1) bek. z) pontja szerinti csökkentő korrekció érvényesítéséhez lehet felhasználni.

 

adományozói program

 

Hogyan tudod a szervezet jövőjét támogatni?

A fejlesztéshez szükséges önerőhöz egy közösségi adományozási kampányt szervezünk, melynek az adjukössze oldal ad helyet. A kampánycél 1.5 millió Ft, ami a szakmai fejlesztés mellett tartalmazza a kampány költségeit is. Hálásan köszönünk minden támogatást, tűnjön az bármennyire csekély összegűnek! Ha teheted, oszd meg ismerőseid körében is a kampányt!

Amennyiben szívesen támogatod szervezetünket, de most erre nincsen anyagilag lehetőséged, akkor az adóbevallásnál gondolj ránk, és ajánld a Humusz Szövetség számára szja-d 1%-át! Adószámunk: 18529904-1-43

Továbbá szívesen várunk önkénteseink között is! Az egyéb támogatási módokat itt találod.

 

 

Szeretnél többet tudni a kampányról? Szívesen válaszolunk felmerülő kérdéseidre elérhetőségeinken.

 

köszönjük

Vessünk a Humusz jövőjébe! A gondoskodás megtérül.

Köszönjük a bizalmat!