Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Üzend meg az Európai Parlamentnek, hogy javítson a műanyag törvényen, mielőtt túl késő

  • 2018. október 15.
  • Csilla
Aláírásgyűjtés azért, hogy az EU Parlament változtasson a műanyag tengeri szennyezéssel kapcsolatos törvényen, és a gyártók ne reklámozhassák egyszer használatos termékeiket újrahasználhatóként.

Az EU jogi hálója bezárul a fő műanyag szennyezőkkel, mint például a Coca és a Nestlé - de van egy lyuk, amelyet sürgősen meg kell oldani!

Egy becsületes hiba, vagy egy ajándék a szennyező vállalatoknak - az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottsága megegyezett az "egyszer használatos műanyag" jogi meghatározásáról, amely lehetővé teheti a szennyezők számára, hogy egyszerűen újrahasználható termékként forgalomba hozhassák eldobható műanyag termékeiket.

Az európai parlamenti képviselők több változtatást javasolhatnak, mielőtt október 23-án szavaznak az EU egyszer használatos műanyagokról szóló irányelvében. Meg kell oldani ezt a hatalmas hibát, és nem szabad az ipar nyomásának engedni, hogy gyengítsenek a törvényjavaslaton.

Üzend meg az Európai Parlamentnek a javasolt műanyag törvénnyel kapcsolatban, így a vállalatok gyökeresen csökkenthetik az egyszer használatos műanyagszennyezésüket, és a tengeri élet újra fellélegezhet.

A Környezetvédelmi Bizottság módosított javaslata a törvénycsomagban nagyszerű. Az expandált polisztirolból készült élelmiszer- és italcsomagolásokat például a 2021-ig betiltandó szennyező műanyagok listájához adták. Azt is szeretnék, ha a kormányok végre a dohánygyárakkal fedeztetnék a hulladékgyűjtés költségeit műanyag csomagolásuk és cigarettacsikkek miatt, beleértve a szállítást, kezelést és a szemét gyűjtését.

De ez nem csak a sirályok megmentéséről vagy a szennyező fizet elvről szól. A szennyező műanyagokkal szembeni küzdelem az éghajlatváltozás elleni küzdelem is. A Nemzetközi Energiaügynökség ebben a hónapban egy jelentésben figyelmeztetett, hogy a következő 10-15 évben a globális olaj iránti kereslet növekedésének egyik legfontosabb mozgatója a petrolkémiai anyagok - ami a műanyagok 99% -át teszi ki.

Mondd meg az EP-képviselőknek, hogy most javítsák a műanyag törvényt! Az átnevezett műanyagon megfulladt teknős még mindig halott teknős.

 

A petíciót itt tudod aláírni: https://actions.sumofus.org/a/european-parliament-break-free-from-plasti...

 

A petíciót inditványozta: #breakfreefromplastic mozgalom és a Rethink Plastic kezdeményezés