Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szervezeti megújulásunk I. rész

  • 2019. január 17.
  • Peti

Idén tavasszal már 24 aktív évet tudhat maga mögött a Humusz Szövetség. Ez idő alatt megfordult körülöttünk a világ, a szervezeten kívül és belül is sok változás zajlott. Küldetésünket szem előtt tartva olyan célokat szeretnénk kitűzni, amik a mai kor kihívásaira adnak választ. 2019-et ezért belső rendrakással és alapos tervezéssel kezdjük. Fontosnak érezzük, hogy ezt a belső folyamatot kommunikáljuk kifelé is. Első lépcsőfok: az alapjaink. 

Céljaink meghatározása előtt számba vettük, hogy mik azok az alapértékek, amik szerint működni szeretnénk. Eddigi munkánkkal kapcsolatos kérdőívünk kitöltőitől rengeteg hasznos visszajelzést kaptunk, amit ezúton is hálásan köszönünk. 

Az alábbi hat alapérték egy hosszas beszélgetés során kristályosodott ki számunkra. Nagyjából ötször ennyi szóban, de lényegében hasonlóan tudtuk megfogalmazni a gondolatainkat. A beszélgetés során arra jutottunk, hogy tevékenységeinket ezekre az értékekre alapozzuk, és példamutató módon igyekszünk képviselni saját életünkben is. 

 

#Példamutatás

Fő üzeneteink átadásánál fontos szempont a láthatóság, a nyilvános jelenlét és a gyakorlati megközelítés. Felelősséget vállalunk a tetteink iránt, aktív szerepet vállalunk szervezeti és magán szinten is a környezetvédelemért és a hulladékcsökkentésért elérhető, közvetlen módon.

 

#Függetlenség

Környezetvédelmi civil szervezetként pártpolitikától, hatalmi befolyástól és önös gazdasági érdekektől mentesen folytatjuk tevékenységünket, ahol az egyén is megélheti személyes szabadságát.

 

#Hitelesség

Tevékenységünket jövőképünknek, missziónknak és alapértékeinknek megfelelően végezzük, az elméleti tudást a gyakorlatban is megvalósítjuk.

 

#Szakmaiság

Szervezetünk szakmailag kompetens és elhivatott egyénekből áll. Tevékenységünket megfelelő szakmai felkészültséggel végezzük, hangsúlyt fektetünk a kapcsolatépítésre és az egyéni fejlődés biztosítására. Folyamatosan bővítjük elméleti és gyakorlati ismereteinket, az összegyűlt tudást, információt célcsoport-specifikus módon osztjuk meg.

 

#Sokoldalúság

Tevékenységünk sokrétű, ahol szabad teret kap a kreativitás és innováció, törekszünk a rugalmasságra, a sokoldalú és megoldás-központú munkafolyamatokra.

 

#Közösség

Közvetlen, barátságos, segítőkész, összetartó és nyitott csapat vagyunk, tevékenységünk széles réteghez szól. Együttműködések révén igyekszünk kapcsolatrendszerünket és ezáltal közösségünket gyarapítani.

 

ertekeink

 

 Ezek tehát a Humusz újragondolt stratégiájának alapjai. Hogy milyen fejlesztések következnek ezekből? Kiderül a következő részből. ;)