Szerinted ki legyen az Erdei Vándor Nagykövete? - SZAVAZZ

  • 2024. február 22.
  • Peti

Az Erdei Vándor több mint vándortábor: közösségi hasznossággal bíró ügy, amely a felnőtt élet felé közelítő generációk számára ad természetközeli élményt, környezettudatos szemléletformálást, az erdőben megtapasztalható értékek sokaságát, ezzel pedig összességében jelentős mértékben járul hozzá a magyar társadalom szemléleti fenntarthatóságához.

 

A díjról

Az Erdei Vándortáboroknak 2022-ben lettek először Nagykövetei, akik a táborozó fiatalok közül, pályázat útján lettek kiválasztva. Most először szervezik meg az Erdei Vándor Nagykövet Awardot, ahol felnőttek, vállalkozások és civil szervezetek közül, 5 kategóriában, online szavazás útján választják ki 2024 Nagyköveteit! A kategória győzteseket április 22-én, a Föld napján fogják kihirdetni.

 

Óriási megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a "Jövőt építő" kategória egyik jelöltje lett a Humusz Szövetség. Nem lesz könnyű a szavazás, hiszen PET Kupás barátainkkal egy hajóban evezünk. :)

 

Az 5 kategória:

1. Fenntartható vállalkozás:

A kategóriában fenntarthatóságot szem előtt tartó és azt képviselő vállalkozásokat jelöltünk. Ezek a vállalkozások megoldást kínálnak a túlfogyasztásra, figyelembe véve a hazai társadalmi és gazdasági viszonyokat. Ez összhangban van azzal a tapasztalattal, amit a gyerekek az Erdei Vándortáborokban megtapasztalnak. Az egy hetes vándortáborozás során a diákok megélik, hogy az egyébként civil életben megszokott végtelenség, korlátos. Megtanulják értékelni és jobban óvni például a folyóvizet vagy az állandó áram szolgáltatást.

 

2. Saját utamat járom:

A kategória jelöltjei digitális tartalomgyártók, akik túrázásra buzdítanak, munkásságuk példamutató és követendő. Szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy a természetjárás remek hobbi, az Erdei Vándortáborok célja, hogy a digitális világban felnővő generációt kimozdítsa és az offline térben nyújtson kalandot. Szerencsések vagyunk, mert gyönyörű erdeink vannak, amiket érdemes felfedezni, a Saját utamat járom kategória jelölteji ebben segítenek.

 

3. Legzöldebb művész:

A Legzöldebb művész kategória jelöltjei olyan hírességek, akik saját munkásságuk mellett élharcosai a környezetvédelemnek, fenntarthatóságnak. A környezetvédelem témája mindennapos a világban, már nem a tervezésnek, hanem a cselekvésnek az idejét éljük. Ebben pedig érdemes mindenkinek részt vállalni, a maga kereteihez és lehetőségeihez mérten.

 

4. Z-öld generáció kitűnő alakja:

Az Erdei Vándortábor Programon résztvevő kamasz korosztály kedvencei, akik az online térben gyártanak értékes, edukatív tartalmat. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a most táborozó fiatalok nagy százalékban vannak jelen a közösségi platformokon, ahol óriási „zajban” kell eligazodniuk. A Kategória jelöltjei bebizonyították, hogy lehet úgy tartalmat készíteni, hogy az egyszerre legyen értelmes és érdekes.

 

5. Jövőt építő:

A civil szervezetek szerepvállalása elengedhetetlen a környezeti nevelés, környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében. A kategória jelöltjei edukációval, oktatással foglalkozó civil szervezetek, akik a fejlődésben, a hosszú távon gondolkodásban, tehát a jövőben hisznek. Az Erdei Vándortáborokat az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja. Az Egyesület 1866 óta végzi munkáját az erdők szolgálatában, a jövő érdekében.

 

Tovább a szavazáshoz:

https://nagykovetaward.erdeivandor.hu/#jeloltek

 

Köszönjük, ha megosztással segíted, hogy sokakhoz eljusson a szavazás híre.

Szavazás után pedig IRÁNY A TERMÉSZET!