Száműzték a műanyag szívószálat a Liszt Ferenc repülőtéren

  • 2020. augusztus 27.
  • Enikő
A fenntarthatóság jegyében hirdetett kampány augusztus végéig tart, de a Budapest Airport már tárgyal a szolgáltatókkal arról, hogy szeptemberben is műanyag szívószál nélkül szolgálják fel az italokat.

Augusztusban a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren működő éttermek és kávézók a Budapest Airport és a Felelős Gasztrohős kezdeményezésére mellőzik az egyszer használatos műanyag szívószálakat – közölte a reptéri üzemeltető.

 

A projektnek köszönhetően jelentős mennyiségű műanyagszemét keletkezése kerülhető el, ezért a Budapest Airport a fenntartható működés jegyében már tárgyal a ferihegyi szolgáltatókkal arról, hogy szeptemberben is műanyag szívószál nélkül szolgálják fel az italokat.

 

A műanyagok ellen további intézkedéseket is tettek – tudta meg a Magyar Nemzet. Összesen 11 ivókutat helyeztek ki a repülőtér termináljain, további három kút beszerzése pedig folyamatban van: ezeknek köszönhetően az utasok palackozott ásványvíz megvásárlása nélkül is kiváló minőségű ivóvízhez juthatnak a repülőtéren – állapította meg az Airport, hozzátéve, hogy az ivókutak az érkező és az induló utasútvonalon egyaránt elérhetők.

 

Felhívták a figyelmet: a Budapest Airport arra biztatja minden utasát, hogy otthonról hozott palackokat használjon újabb PET-palackok vásárlása helyett; az utasbiztonsági ellenőrzésen az üres üvegeket mindenki magával hozhatja a tranzitterületre, ahol több ponton is hozzáférhetők az ivókutak.

 

forrás:https://www.teol.hu/egyperces/szamuztek-a-muanyag-szivoszalat-a-liszt-fe...