Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A strandolók örülnének a környezetbarát eszközöknek a strandokon

  • 2019. augusztus 11.
  • PKata

Tízből kilenc magyar internetező szívesen venné, ha a strandokon elérhetőek lennének környezetbarát eszközök (pl. kulacsok, poharak, táskák), 45%-uk pedig akár fizetne is ezekért – derül ki egy környezettudatos strandolási szokásokat vizsgáló online felmérésből. A kérdésekre összesen 14 422 Jófogás-felhasználó adott választ.

A portál felhasználói körében 2019 júliusában végzett felmérés eredményei szerint a megkérdezett strandolók 96%-a fontosnak tartja a környezetvédelmet. Ez többnyire (67%) a szelektív hulladékgyűjtők tudatos használatában nyilvánul meg, de vannak, akik már újratölthető kulacsokkal helyettesítik a PET palackokat (18%), illetve 13-13%-os arányban olyanok is, akik egyáltalán nem szemetelnek strandokon vagy inkább nem étkeznek olyan helyen, ahol csak műanyag tányér, evőeszköz vagy szívószál kapható.

 

Bár a legtöbben azt vallják, törődnek a természetvédelemmel, a válaszadók 16%-a a környezetkímélő megoldások és eszközök magasabb árát tartja gátló tényezőnek, míg a megkérdezettek csaknem egynegyede úgy gondolja, hogy egyedül nem tud eleget tenni a természet megóvásáért. 

 

Forrás: https://www.zipmagazin.hu