Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

The Story of Plastic online vetítés és beszélgetés

  • 2020. április 24.
  • Gyuri

Magyarországon először (a Discovery-s premier előtt!) a Humusz Szövetség szervezésében lesz megtekinthető a THE STORY OF PLASTIC című vadonatúj dokumentumfilm. Magyar feliratos verziót láthattok majd.

A The Story of Plastic átfogó pillantást vet az műanyagszennyezés okozta válságára, bemutatva annak világszintű hatását bolygónkra és az emberek egészségére. A három kontinensen átívelő sztoriból megismerhetjük a folyamatban lévő katasztrófa színtereit: a szeméttel teli mezőket és a szeméthegyeket, a hulladékkal elárasztott folyókat és tengereket, valamint az égboltot, amelyet beborít a műanyaggyártás és -feldolgozás mérgező füstje. A filmben eredeti, látványos animációk, archív ipari felvételek és a kibontakozó vészhelyzetet közvetlenül elszenvedő emberek személyes beszámolóival találkozhatunk, megismerve ennek az összetett komplex problémának a részleteit, amely egyre súlyosabban befolyásolja a bolygó és lakói jólétét.

 

 

A film 90 perces, és április 28-tól válik elérhetővé, azaz mintegy két napotok lesz a hivatalos "vetítés" előtt (április 30. 15:30), amelyet majd közös beszélgetés követ 17 órától a Zoom segítségével, a téma szakértőinek bevonásával.

 

Az április 30-án 17:00 órakor kezdődő online beszélgetés résztvevői:

  • Kump Edina - hulladékcsökkentési szakértő a Hulladékmentes.hu alapítója
  • Simon Gergely - a Greenpeace Magyarország vegyianyag szakértője

Moderátor: Merza Péter  - a Humusz Szövetség oktatási programvezetője.

 

A vetítéssel kapcsolatos legfrissebb híreket a hivatalos Facebook eseményben találjátok.

Kérjük, mindenképp időben jelezzétek részvételi szándékotokat, mert a megtekintések száma véges!

 

A filmet a következő linkre kattintva tudjátok megnézni:
https://indee.tv/screener/view/u95vGQNC3PWZ7piQX3MUUKpDCyu9UaN0/?fbclid=IwAR0ZBziteqk2hJPSqt9UecMsrJedqqYSqVZUl-RQ_DzLy74fp7Wxo1qkM-c

 

#StoryOfPlastic #BreakFreeFromPlastic

 

egy százalék