Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Segítség az Ökosuli és Zöld Ovi címpályázóknak!

  • 2015. november 13.
  • graczek

Eddigi tapasztalataink alapján a címpályázati dokumentum kitöltése és elkészítése kevesebb adminisztrációval jár, mint az intézmények általában gondolják. A Humusz Szövetség a Közép-Magyarországi Régióban térítésmentes, intézményre szabott segítséget nyújt azoknak, akik Ökoiskola/Zöld Óvoda címre szeretnének pályázni. Az elmúlt másfél évben hozzánk fordulók kivétel nélkül mindannyian sikeresen elnyerték a címet.

okoiskola zold ovoda pedagogus1

A Humusz Szövetség személyes mentorálás keretében nyújt gyors és hatékony segítséget a sikeres címpályázat beadásához. A tapasztalatok szerint több lépcsőben segítjük a beadást, ahogy a pályázat elkészülése közben merülnek fel a kérdések. A személyes találkozó kiegészítéseként lehetőség van e-mail-en is tanácsadásra is.

FIGYELEM! 2015. NOVEMBER 2-4. KÖZÖTT RENDEZZÜK A NULLA HULLADÉK KONFERENCIÁT, AMELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVUNK MINDEN PEDAGÓGUST, KÜLÖNÖSEN, HOGY A MÁSODIK NAPON KÜLÖN SZEKCIÓBAN FOGLALKOZUNK AZ OKTATÁSBAN A KÖRNYEZETI NEVELÉS KÉRDÉSEIVEL. NOVEMBER 2-ÁN DÉLUTÁN TARTJUK AZ ÓVODÁK ÉS AZ ISKOLÁK SZÁMÁRA A ZÖLD ÓVODA ÉS ÖKOISKOLA INFORMÁCIÓS NAPOKAT! A CÍMPÁLYÁZÓK AKÁR AZ INFORMÁCIÓS NAP UTÁN MÁR MEG IS TUDJÁK KEZDENI AZ EGYÉNI MENTORÁLÁST.
A konferenciáról: www.humusz.hu/nuhukonferencia/pedagogusok

Az egyéni találkozó tematikájának választható elemei:

  • Előadás: a címpályázatot kevésbé ismerő munkatársak számára ajánlott; ebben áttekintjük az Ökoiskola/Zöld Óvoda Hálózatok működésének alapjait, valamint a címpályázat intézményre vonatkozó részeit.
  • Konzultáció: a pályázat megírásánál felmerülő bármilyen kérdésre választ adunk.
  • Egyéni fejlesztési terv készítése: az intézmény környezeti nevelési tevékenységének fejlesztéséhez javaslatokat teszünk, ill. közösen megvizsgáljuk, hogy a pályázat elnyerése esetén hogyan tudja az intézmény hosszú távon megtartani a címét.
  • Intézménybejárás: igény esetén a bejárás alkalmával munkatársunk megismeri, elemzi a környezeti nevelés helyszínét adó intézményt.

okoiskola zold ovoda pedagogus2 okoiskola zold ovoda pedagogus3 okoiskola zold ovoda pedagogus4

A címpályázatok beadása folyamatos.

Kérjük, a jelentkezéskor jelezze, hogy intézménye milyen segítséget igényel.

Időpontot egyeztetni ezen az e-mail címen, vagy az alábbi telefonszámon lehet Kossár Jankánál, az oktatási programvezetőnknél.

Email: [email protected], [email protected]
Tel: 06 1 386-2648

A projektről részletesen tájékozódhat honlapunkon az alábbi linken:
www.humusz.hu/oktatas, valamint a www.ofi.hu honlapon.

ofi logoSH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.