Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

SAJTÓMEGHÍVÓ figyelemfelkeltő DEMONSTRÁCIÓRA

  • 2004. február 03.
  • humusz
A HuMuSz és több más környezetvédő szervezet figyelemfelkeltő demonstrációt rendez a betétdíjas kormányrendelet késedelme és a termékdíj törvény módosításának akadályozása miatt.

Február 5-én, csütörtökön, 14:00-kor

az V. kerület Honvéd utca 11-13 szám alatt, a GKM épülete előtt.

Háttér: A termékdíj törvény 1995-ös bevezetése óta, a többszöri módosítás ellenére, most először lenne alkalmas a kívánt cél elérése: a kibocsátott hulladékok csökkentésére.
A környezetvédelmi tárca tervezete - néhány fogyatékossága ellenére - jó alapja lehet egy környezetvédelmi szempontból elfogadható hulladékgazdálkodásnak.
Tudomásunk szerint a tervezetnek legnagyobb ellenzője a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, amely úgy tűnik csak egy szűk ipari és kereskedelmi lobbi érdekeit képviseli.

A helyszínen látványos 'ökológiai mérleget' építünk, amelyen bemutatjuk az eldobható és újratölthető italcsomagolások közötti különbséget.

Csillag István gazdasági minisztert is felkértük a személyes részvételre. Arra kértük, hogy a helyszínen vegye át petíciónkat, mutassa be a minisztérium elképzeléseit, és válaszoljon a HuMuSz és a sajtó kérdéseire.

A helyszínen részletes sajtóanyagot és háttérinformációt adunk.

Kérjük, tudósítsanak az eseményről!

Köszönjük!


HuMuSz

További információ:
HuMuSz Ház, tel: 386-2648,
Tömöri Balázs 20/329-3238