Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladék-tengeren innen és túl

  • 2017. augusztus 22.
  • Peti

Az FKF Nonprofit Zrt. célja az, hogy pályázataival hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok képességeinek fejlesztéséhez, a programok révén pedig a környezettudatos gondolkodásra nevelje a felnövekvő generációkat.

 

Az idei pályázat arra hívja fel a gyerekek, fiatalok figyelmét, hogy a nem megfelelő helyre eldobott hulladék végül a természet bizonyos területein, az erdőszélen, a folyóinkban, esetleg a Csendes-óceánban úszó, gigantikus méretű „szemétszigeten” köt ki, ami jelentős mértékben veszélyezteti a teljes élővilágot. A felnövő generációk képzelőerejét kívánják megmozgatni, beindítani azzal, hogy megoldásaikat, ötleteiket várják a témával kapcsolatban; alkotásaikban mutassák be, milyen veszélyeket, lehetőségeket, kihívást, stb. rejt ez a világméretű (globális) probléma.

 

Pályázók köre 

 

Gyermekrajz pályázat

A Gyermekrajz-pályázaton az FKF Nonprofit Zrt. a kreatív és alkotni vágyó gyereknek lehetőséget ad arra, hogy rajzolják le, fessék meg, hogyan néz ki a számukra ideális világ a hulladékok nélkül, hogyan számolhatók fel a Földünkön felhalmozódó óriási szeméthegyek, szemétszigetek. A pályázatra óvodás gyermekek, alsó és felső tagozatos, illetve középiskolás diákok nevezhetnek rajz, festmény, montázs formájában.

 

Szépíró pályázat

A Szépírói pályázaton az írást kedvelő gyerekeknek biztosítanak lehetőséget tehetségük kibontakoztatására a számukra megfelelő műfajban. Az idei pályázaton az alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában mutathatják meg, milyen az a világ, ahol a környezettudatosság alapvető, hogyan változhat meg a mai elszennyeződött környezetünk a tudatos életmód hatására, vagy mi történhet Földünkkel, ha „minden marad a régiben”. A művek hossza maximum 10 000 karakter lehet (szóközökkel).

 

Pályázati határidők 

Beküldési határideje 2017. október 31.

Díjátadó: 2017. decemberében

 

 

További információ és pályázati dokumentáció az alábbi oldalakon érhető el:

http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hs/hir_aktualitas/HULLAD%C3%89K-TENGEREN%20INNEN%20%C3%89S%20T%C3%9AL%20-%20GYERMEK%20%C3%89S%20IFJ%C3%9AS%C3%81GI%20P