Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fecskefigyelő események ovisoknak, iskolásoknak

  • 2010. január 24.
  • beus

A fecske költőtelepek és fecskekutató táborok életének, a tavaszi érkező madarak és az őszi gyülekező csapatok megfigyelése érdekes élmény, egyben jó alkalom arra, hogy kimozduljunk otthonról, az óvodai csoportszobákból és iskolai osztálytermekből. Ezért az MME a 2010-es fecske évtől kezdődően, április és szeptember között több fecske eseményre is hívja az érdeklődőket.

 

Az MME segítséget szeretne nyújtani apedagógusoknak is abban, hogy a fecske évét témaként feldolgozzák a gyerekekkel; illetve színes programokban kínálnak részvételi lehetőséget.

 

1) Pillantsunk be a fecskék életébe! - Közösségi fecske programok


A fecske költőtelepek és fecskekutató táborok életének, a tavaszi érkező madarak és az őszi gyülekező csapatok megfigyelése érdekes élmény, egyben jó alkalom arra, hogy kimozduljunk otthonról, az óvodai csoportszobákból és iskolai osztálytermekből. Ezért az MME a 2010-es fecske évtől kezdődően, április és szeptember között, a közösségi programjaink keretében fecskefigyelő eseményekre is hívja az érdeklődőket:

  • Fecskeváró – április-május
  • Partifecske nap - Tiszai hajókirándulás partifecske telepekre - május
  • Fiókaköszöntő június-augusztus 
  • Bemutató fecskegyűrűzések – június-augusztus
  • Fecskebúcsúztató – vonuló csapatok megfigyelése – szeptember

Az aktuális programok helyszíneiről, időpontjairól és eseményeiről részletesen beszámolunk a honlap kezdő oldalán a legfrissebb hírekben, kérjük, ott tájékozódjon!

 

2) Használja ingyenes fecske évi kiadványainkat!


Az MME kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy ingyenesen küldött, oktatási segédanyagként is alkalmazható szóróanyagokkal is segítse az önkormányzatok, LEADER csoportok, turizmussal foglalkozó szakemberek, közoktatási intézmények, látogató- és oktatóközpontok, a pedagógusok, szakkörvezetők, előadók szakmai munkáját. 

A 2010-es fecskevédelmi év kérhető kiadványai:

Önnek csak annyit kell tennie, hogy felveszi a kapcsolatot a kiadványokért felelős kollégánkkal itt, és jelzi, hogy milyen alkalomra, mennyi, és milyen kiadványra lenne szüksége. Kérjük, pontosan adja meg a postacímet, egy telefonszámot, lehetőleg mobiltelefonszámot, és azt, hogy az intézményen belül kinek címezzük a csomagot! Ezt követően, amennyiben szükséges, kollégánk felhívja Önt, majd összeállítjuk, és egy-két napon belül ingyenesen postázzuk a kiadványokat.

 

További lehetséges programokról az MME oldalán lehet információkhoz jutni.