Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyári pályázat a „Hüvelyesek éve – 2016” c. felhíváshoz

  • 2016. június 27.
  • Peti

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a 2016-os évet a Hüvelyes Termények Nemzetközi Évének nyilvánította. 

Pályázat címe: Nálatok laknak-e még Babszem Jankók és Borsószem királykisasszonyok?

(megvalósult vagy tervezett projektek a „Hüvelyesek éve – 2016” felhíváshoz kapcsolódóan)

 

Pályázók köre: Pályázatot nyújthat be bármely olyan közösség, amely kertet művel gyerekek aktív bevonásával saját területen vagy külső helyszínen és a pályázó tagja az Iskolakert-hálózatnak.

 

Az Iskolakert-hálózathoz való csatlakozás módja itt olvasható:

www.iskolakertekert.hu/iskolakert-halozat/csatlakozas

 

Pályázat célja: Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a 2016-os évet a Hüvelyes Termények Nemzetközi Évének nyilvánította. Ide tartoznak többek között az iskolakertekből is jól ismert bab, borsó, lencse, ám az ebbe a csoportba tartozó növények száma jóval nagyobb. Miért is fontosak a hüvelyesek a kertjeinkben? Egyrészt a nitrogénmegkötő képességüknél fogva növelik a talaj termékenységét, másrészt jelentős növényi fehérje forrásként hozzájárulhatnak az éhezés és az alultápláltság csökkentéséhez hátrányos helyzetű térségekben.

 

Célunk megtalálni a hüvelyesek termesztésére és sokoldalú felhasználására kihegyezett iskolakerti programokat és azokat példaként megosztani az Iskolakert-hálózat tagjaival. Fontosnak tartjuk, hogy a program az iskolakertben történjen, a kert adottságait és lehetőségeit kihasználva, a gyerekek aktív bevonásával. A megvalósítás kapcsolódhat tanórákhoz, szakköri foglalkozásokhoz, illetve lehet hosszabb időszakot lefedő több alkalmas tematikus eseménysorozat is.

 

Formai követelmények: A pályázat maximum 10 db A/4-es oldalon tartalmazhat leírást a tervezett vagy megvalósított projektről. A megvalósult projektek esetén 5 db fotót kérünk csatolni, ami megfelelően ábrázolja a pályázatban leírtakat.

A pályázat bevezetőjében kérjük röviden bemutatni:

•  az iskolakertet, az alábbi szempontok szerint: iskola pontos neve, címe, pályázati kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe, a kert mióta működik, kert nagysága és jellege, foglalkozások rendszere (milyen tanóra, szakkör, stb.) és azokon résztvevő diákok száma,

•  a „Hüvelyesek éve” projekt megvalósítási/tervezett költségeit és azok forrásait,

•  a projektbe bevont (bevonni tervezett) szereplőket (diákok, pedagógusok, technikai személyzet, külső támogatók, civil közösségek, stb.) és azok számát

 

Hiánypótlás: Hiánypótlásra felszólítás után 5 napon belül egy alkalommal van lehetősége a pályázónak.

 

A pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdéseit elküldheti az [email protected] címre.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. július 18. 12:00 óra, módja: elektronikusan az [email protected] címre.

 

Iskolakertekért Alapítvány

www.iskolakertekert.hu

http://www.facebook.com/iskolakertekert