Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ne feledkezz meg adód 1%-áról rendelkezni!

  • 2020. május 13.
  • Csilla

Május 20-áig van lehetőség rendelkezni az SZJA 1% felajánlásról. A 25 éves Humusz Szövetség közhasznú civil szervezetként jogosult ennek fogadására. Megköszönjük, ha támogatod a szervezet működését adód 1%-ával! Adószámunk: 18529904-1-43

A Humusz Szövetség nonprofit, közhasznú szervezet, mely megalakulása óta az 1997. évi CLVI. törvényben foglaltaknak megfelelően közhasznú tevékenységet végez, és nincs köztartozása, ezért 1%-os felajánlásokat fogadhat.

ADÓSZÁMUNK: 18529904-1-43

Felhívjuk a figyelmet, hogy nevünk (Hulladék Munkaszövetségről) Humusz Szövetségre változott. Kérjük, a rendelkező nyilatkozatot is ennek megfelelően kitölteni. (A szervezet nevének feltüntetése a nyilatkozaton nem kötelező, de hasznos. Csak akkor írjuk rá a szervezet nevét, ha tudjuk a pontos megnevezését.)

 

AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁNAK MÓDJA

 

Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1%-át?

Az a magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre befizeti a NAV-nak.

A rendelkező nyilatkozatról

A 19SZJA bevallás EGYSZA lapján adhatjuk meg a támogatandó szervezetet akár a NAV, akár a munkáltató készíti el nekünk az adóbevallásunkat.

A 19EGYSZA jelű nyomtatványra írhatjuk rá a támogatandó szervezet nevét, adószámát és ezt május 20-ig meg kell kapnia a NAV-nak vagy elektronikusan, vagy postán.

 

Elektronikus úton való felajánlás az e-SZJA webes felületen tehető meg.

 

Fontos, hogy a 2020. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

 

Köszönjük szépen, hogy 1%-od felajánlásával hozzájárulsz ahhoz, hogy hulladékcsökkentő munkánkat még további 25 évig folytathassuk!

 

1%