Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megnyílt Székesfehérvár első csomagolásmentes boltja

  • 2019. december 18.
  • Enikő
Környezetünk védelmének fontossága mostanra már túllépett azon, hogy bárki is úri hóbortnak tekintse: az, hogy óvjuk, védjük Földünket, amelyen gyermekeink, unokáink is szeretnének élni, mindenkinek kötelessége. Székesfehérvár első csomagolásmentes boltja pedig lehetőséget nyújt arra, hogy aktívan tegyünk is érte, és az egyik legszennyezőbb terméket, a műanyag-csomagolást kiiktassuk az életünkből.

Szerdán nyitott meg Székesfehérváron, a Ligetsoron, a Koronás Parkkal szemben Székesfehérvár első csomagolásmentes termékeket kínáló boltja. A hír önmagában is érdekes, hiszen elsőnek lenni valahol mindig egy kicsit rizikós, de mindenképpen bátor lépés. Ám ha ez az elsőség korunk egyik legégetőbb problémájával a környezetvédelemmel, a műanyaghulladék-terhelés csökkentésével függ össze, akkor végképp nem mehetünk el mellette.

 

"Számunkra is fontos a környezettudatos életmód, és szerintünk ennek egyik fontos eleme a csomagolásmentes vásárlás. Széles palettán kínáljuk a termékeket: a reggelire fogyasztható zabpehelytől, olajos magvaktól, aszalt gyümölcsökön és a különböző granulátumokon keresztül a durum, tönköly, négytojásos és nyolctojásos házi tésztákig és a különböző hüvelyesekig megtalálható minden, amire a különböző étkezéseknél szükségünk lehet. Még az olívaolajat is vehetjük kimérve, de természetesen üvegben is. Ha pedig nassolni szeretne valaki, abból is kínálunk egészségeset. Mennyiségmegkötés nincsen, kinek mennyire van szüksége, annyit vásárol." - meséli Mulikné Tombor Ildikó, üzletvezető.

 

Szinte felsorolni is nehéz, hogy mi minden sorakozik a polcokon: cukorhelyettesítők, fűszerek, teák, lekvárok, szörpök – természetesen mind ellenőrzött gazdálkodásból. Ami pedig szintén erős fegyvertény, a tulajdonos házaspár által kipróbáltak a termékek.

 

Szinte mindent kipróbáltunk már, amit itt kínálunk, nagy kedvenceink a tönköly és a teljes kiőrlésű lisztek, amelyből rendszeresen én sütöm a kenyeret. Fontos nekünk az is, hogy ezek a termékek nem tartalmaznak vegyszereket, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják, illetve használhatják. Utóbbi esetben a mosószerekre, tisztítószerekre gondolok.” - emeli ki Ildikó.

 

Ha pedig még nincsen esetleg otthon, készleten nem műanyag szatyrunk vagy olyan dobozunk, amiben tárolhatunk, akkor sem kell meghátrálnunk, hiszen gyakorlatilag a boltban kapható összes termék tárolására tudnak megoldást kínálni.

 

Vannak ökozsákjaink, vászontáskáink, zsinóros vászonzsákok, dobozok, üvegek kisebb-nagyobb méretben, csatosak vagy csavaros tetejűek.” - sorolja Mulikné Tombor Ildikó.

 

Szóval környezettudatos alternatíva mostantól Székesfehérváron is elérhető, hogy élünk-e vele, csak rajtunk múlik. A bolt jelenleg hétköznaponként 9 órától 17 óráig, illetve szombaton 9 órától 12 óráig tart nyitva, ám ha úgy alakul és szükség van rá, akkor szívesen hosszabbítja meg a nyitvatartást a házaspár.

 

forrás: https://fmc.hu/2019/10/16/megnyilt-szekesfehervar-elso-csomagolasmentes-boltja-x/