Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Máshogy gyűjtik a csomagolási hulladékot januártól Budapesten

  • 2021. december 28.
  • Jakab János

Ne dobja megszokásból a papíros kukába a tejesdobozt.

Január 1-jétől az italos kartondobozokat a kevert csomagolási hulladékok közé sorolják, így ezt akkortól kezdve a sárga fedelű kukákba kell gyűjteni – közölte az FKF. A kék fedelűekben ezentúl kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető a cég valamennyi begyűjtési rendszerében, vagyis a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében, a gyűjtőszigeteken és a lakossági hulladékudvarokban is.

 

A különböző anyagok rétegeiből álló italoskartonok – egyes tejtermékek, gyümölcslevek dobozai – azért kerülnek át a kevert csomagolási hulladékok közé, hogy a kék fedelű tartályokba kizárólag tisztán papírhulladék kerüljön, így annak további válogatására a jövőben már ne legyen szükség.

 

Az FKF azt kéri, hogy január 1-jétől

  • a kék fedelű tartályokba kizárólag tiszta papírhulladékot, például újságot, hullámpapírt, csomagolópapírt vagy összelapított kartondobozt,
  • a sárga fedelű tartályokba pedig kevert csomagolási hulladékot, például műanyag és fém csomagolási hulladékot, összelapított italos kartondobozt, PET-palackot és fém italosdobozt vagy műanyagzacskót helyezzenek.

 

Forrás: sanodornature.hu

 

A cég figyelmeztetett, hogy a sárga fedelű tartályokban kizárólag csomagolási anyag gyűjthető, tehát senki se helyezzen bele egyéb műanyagot és fém használati tárgyakat.

 

Cikk forrása: hvg.hu