Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarország poloska-térképe ügyes vegyszerreklám

  • 2020. november 19.
  • Enikő
Országos hír, hogy 14 ezer bejelentés alapján összeállt hazánk poloska-térképe. A 14 ezres feltöltés szép szám, látszik, mennyire érdekli/bosszantja az embereket a téma. A térképhez tartozó Sokk a rovar elnevezésű Facebook oldalon viszont az is látszik, hogy a térkép elkészítése valójában ötletes marketingmegoldás a legnagyobb hazai rovarölő-gyártótól, a Bábolna Biótól, aki ennek apropóján a saját rovarölőszereit ajánlja. Mi erre csak azt mondhatjuk: ügyes, de a poloskák ellen van vegyszermentes megoldás. Nem beszélve arról, hogy a vegyszerekkel több kárt okozhatunk magunknak, mint a poloskák.

Az országos “poloska-számlálás” egy olyan problémát célzott meg, ami évek óta foglalkoztatja a társadalmat. Mindannyiunkat érint a poloskainvázió, a most elkészült térképről az is jól látszik, hol a legtöbb a poloska. Bár ez a rovar nem számít komoly kártevőnek, sok bosszúságot okozhatnak azzal, hogy tömegével repülnek be a lakásba, főként ilyenkor ősszel, hogy a melegben menedéket találjanak.

 

Az invazív címeres poloska jelenléte az utóbbi 5 évben vált tömegessé a Magyarországon. A Sokk a rovar Facebook közösség poloskatérképéből az derült ki, hogy nincs már olyan térsége az országnak, ahol ne jelentek volna meg ezek a rovarok, amelyeket lakosságarányosan a legnagyobb számban a déli megyékben észlelnek – olvashatjuk a sajtóanyagban.

 

A térképé és a cikk folytatása: https://tudatosvasarlo.hu/magyarorszag-poloskaterkepe-ugyes-meregreklam/