Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"RE-FORM" ökodesign pályázat

  • 2010. március 05.
  • beus

A Retextil Alapítvány második alkalommal, hagyományteremtő céllal ökodesign pályázatot hirdet a tavalyi sikeres „RERUHA – Gondold újra a ruhatáradat!” című pályázati felhívás folytatásaként. A versenyre reciklikált anyagokból készült alkotásokkal lehet pályázni öltözék, ékszer és egyéb öltözék kiegészítő, lakberendezési tárgyak (pl. kisbútor, egyéb használati tárgy) kategóriákban.

 

A RE-FORM versenyt a RERUHA projekt iránti nagy érdeklődésre való tekintettel bővített, a mindennapok tárgykultúráját átölelő kategóriákban hirdetjük meg, hogy további területeken is népszerűsítsük a kreatív újrahasznosítást.

Pályázhat mindenki, korhatár nélkül, egyénileg és csoportosan (létszámtól függetlenül, csoportos pályázás esetén a csoportot reprezentáló névvel).

Egy alkotó több modellel és kategóriában is pályázhat, viszont egy emailban csak egy pályaművet küldjön be!

A pályázat díjtalan!

A pályázható kategóriák:  

  • öltözék (női, férfi, női: S, M,  férfi: M, L);
  • ékszer és egyéb öltözék kiegészítő;
  • lakberendezési tárgyak (pl. kisbútor, egyéb használati tárgy).

 

A pályaműveket kizárólag újrahasznosított anyagok felhasználásával kell elkészíteni, illetve olyan anyagból, mely hulladéknak minősül.

A kivitelezéshez használható egyéb anyag is (pl. ragasztó, zipzár, patent, tépőzár stb.).

A pályaműveket 2010.02.25-től 2010.04.30-ig lehet beadni a [email protected] címre, a pályázott kategória megjelölésével a tárgyszóban.

A pályaművek beadása során a következőket kell csatolni:

  • pályamű fotói (3 db jó felbontású kép);
  • a pályamű teljes (technikai) leírása, jellemzői (a felhasznált anyagok ismertetése);
  • műleírás;
  • a pályamű(vek) vázlatrajza (nem kötelező);
  • pályázó portfoliója (nem kötelező);
  • önéletrajza.

 

Alapítványunk nem fogad be olyan pályaművet, amely a nem felel meg a pályázati feltételeknek, és fenntartja a jogot, hogy elutasítja azokat a pályaműveket. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el kategóriánként 2010.05.01 és 05. 10. között. A bírálat során nem teszünk különbséget a csoportok és egyének között!

A legjobb alkotásokat - melyről levélben értesítjük a pályázókat-, bekérjük postai úton 2010.05.20-ig a 2010.06.05-én tartandó divatbemutatóra és a 2010. június 03-án megnyíló kiállításra, mely az Európa Kulturális Fővárosa Programon belül kerül megrendezésre.

A kategóriánként díjazott alkotásokat 2010.06.05-én hirdetjük ki az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségen.  A kész pályaművekért, amelyeket a zsűri nem kér be, felelősséget nem vállalunk így nem áll módunkban megőrizni illetve visszajuttatni azokat.

Célunk a hazai fiatal alkotók felkarolása és minél szélesebb nyilvánosság mellett bemutatkozási lehetőség biztosítása számukra. Célunk teljesülése érdekében a kollekciót minél több hazai rendezvényen, kiállításon, kulturális eseményen szeretnénk bemutatni, így a pályaműveket 2010. 12. 31-ig küldjük vissza az alkotóknak.

Ha a pályázattal kapcsolatban egyéb kérdés merül fel, a következő email címen válaszolunk: [email protected]

 

Retextil Alapítvány