Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Zöld Szemfüles” Természetismereti vetélkedő

  • 2012. január 17.
  • Scheuer Zsuzsanna

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre a „Zöld Szemfüles” Természetismereti vetélkedő, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

Vetélkedőnk célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a természetvédelem és környezetvédelem fontos kérdéseit. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakítsunk bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet.

A versenyre 3 fős iskolai csapatok és baráti társaságok jelentkezését várjuk. Nevezési díj nincs, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2012. január 06-tól 2012. február 05-ig lehet a www.csiperkeerdeiiskola.hu honlapról letölthető űrlap kitöltésével és a [email protected] címre való elküldésével. Külön e-mail címről iskolánként és osztályonként több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat.

A verseny formalitása az idei évben eltér az eddig megszokottaktól, ugyanis a feladatlapok a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján (www.csiperkeerdeiiskola.hu) lesznek elérhetőek. A feladatlapokat letölthető formában word formátumban tesszük közé. A megoldásokat postai úton kell eljuttatni az E-misszió Egyesület irodájába (4400, Nyíregyháza Szabolcs u. 6 sz.).

A verseny 3 fordulós, melyet a döntővel zárunk, ahol az előző fordulók során legjobbnak bizonyult 5 csapat vehet részt. Egy-egy forduló feladatainak megoldására 3-4 hét áll a csapatok rendelkezésre, az első forduló feladatsora előre láthatóan február elején fog megjelenni a www.csiperkeerdeiiskola.hu oldalon. A döntő helyszíne a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívében lévő Márokpapi lesz, ahol az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont a végső megmérettetésnek. A 3 napos döntő alkalmával az elméleti feladatok mellett, gyakorlati feladatokban is bizonyítania kell a csapatoknak.

Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat előfizetések, terep, túra és kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemellett a vetélkedő résztvevői függetlenül helyezésüktől, kedvezményesen vehetnek részt nyári táborainkban.

Sok szeretettel várjuk vetélkedőnk régi és új résztvevőit.

Üdvözlettel: a Szervezők

További információ:

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
Tel.: 42/504-403, 42/423-818

Szőke Zsuzsa: 20/431-8086, [email protected]
Kolocsán Tünde: 30/543-8545, [email protected]