Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vízivást népszerűsítik az óvodákban

  • 2013. április 16.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

"A HAPPY-hét során bizonyítást nyert, hogy a víz a legjobb szomjoltó, és a magas cukortartalmú üdítőknek, koffeintartalmú energiaitaloknak nincs helyük a fiatalok étrendjében" - indította a szombatot az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet közleménye.

Az írásból kiderül, a HAPPY-hétre regisztrált több mint 41 ezer iskolás és óvodás játékos oktatás keretében "ismerkedik meg a vízivás előnyeivel", „vízbárokban” szürcsöl vizes koktélokat, és számos "egyéb szórakoztató programban" vesz részt. Az iskolák üdítőmentességéért a - káros szokásaikról lemondó - gyerekekből alakuló „vízizsaru szolgálat” felel. (Már nem kisiskolás, de szívesen lenne Ön is vízizsaru? Nyomtasson magának igazolványt, itt letöltheti.)

Az OÉTI a honlapjáról letölthető oktatási és grafikai anyagokkal, programötletekkel segíti a pedagógusok munkáját, továbbá 16 vízforgalmazó vállalat közreműködésével ingyenes ivóvizet biztosít több olyan iskolában, ahol egyébként csak a mosdóban tudnak vizet inni a tanulók.

A HAPPY-hetet megszervező intézmények nyereményjátékon is részt vesznek: az OÉTI kisebb ajándéktárgyakat sorsol ki köztük, egy szerencsés iskola tanulói pedig egy hazai üzemben saját „álomjoghurtjukat” is kikeverhetik.

Forrás: Index