Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tanszergyűjtési akció a Zöld Pardonban

  • 2012. augusztus 23.
  • Scheuer Zsuzsanna

A hazai könnyűzenei élet öt állócsillaga ad koncertet öt egymást követő napon a Zöld Pardonban augusztus 21. és 25. között. Az Ötcsillagos Fesztivál fellépői és házigazdája, a Zöld Pardon a bulizáson túl egy közös jótékonysági akcióra hívják rajongóikat. Kérésük az, hogy a koncertekre vigyenek magukkal iskolaszereket, amelyekkel rászoruló gyerekeket támogatnak.

Még a nyári fesztiválszezonban is ritka, hogy öt nap alatt öt olyan népszerű zenekart láthasson egymás után a közönség, mint amelyek az Ötcsillagos Fesztiválon követik egymást augusztus 21. és 25. között Budapesten, a Zöld Pardonban: az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y és a Road.

Az Ötcsillagos Fesztivál koncertjeire a belépő naponta mindössze 400 forint.

A rendezvény nemcsak a szórakozásról, hanem a jótékonyságról is szól. Az Ötcsillagos Fesztivál résztvevői szeretnének néhány rászoruló gyereket hozzásegíteni ahhoz, hogy az új tanévben csillagos ötösöket vihessenek haza az iskolából. A Zöld Pardon és a zenészek ezért arra kérik a közönséget, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotban lévő tanszereket, például táskát, tolltartót, füzetet, vonalzót, körzőt, számológépet, radírt, tollat, ceruzákat. Az adományokat olyan rászoruló gyerekek kapják meg, akiket egyedül nevel az édesanyjuk, ezért az iskolakezdés túlságosan nagy terhet jelent számukra. Az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a családokhoz. A jótékonysági akció az Ötcsillagos Fesztivál után még egy hétig, szeptember 1-jéig tart a Zöld Pardonban.

Részletek: zöldpardon.blog.hu