Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sündörgő tábor 2012

  • 2012. május 14.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 
T.Zsuzsa

Érdekel a természet, de eddig keveset hallottál róla?  Szeretnél többet tudni a növényekről, madarakról, netán a geológiai érdekességekről? Nincs még ötleted a nyárra? Akkor ez a tábor neked való! 

Velünk jó környezetben, jó társasággal egy igazi nomád táborban sok nevetés és kaland közepette felfedezheted a természet rejtett kincseit.

Ha már elmúltál 12 éves és nem vagy még 17, akkor a Sündörgő tábor a neked való!

Mi is az a Sündörgő tábor?
„Ez egy természetismereti tábor, amely eredeti közegben és a lehető legnomádabb körülmények, vagyis a természethez legközelebbi módon zajlik. Nem elsősorban ismereteket akarunk átadni, neveket adni a körülöttünk élő dolgoknak, hanem az a célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat ebben a közegben. Nem az a fő cél, hogy néhány elit harcost neveljünk, hanem azok akik előfordulnak nálunk, részt vesznek a programokban és élvezik annak gyümölcsét, azok kicsit megváltozott gondolkodással menjenek haza.”

 A táborban a résztvevők („Sündörgők”) az erdő közepén, sátrakban laknak és kis csoportokban szakmai túrákat tesznek a környező Természet megismerésére.

Komoly szakmai ismereteket szerezhetsz a téged legjobban érdeklő témákból, alaposan megismerheted az adott hegység élővilágát, felépítését, kulturális értékeit. A Szakik a három nap alatt bevezetnek a természet szépségeiben, megismerhetitek az adott terület botanikáját, geológiáját, madarait, néprajzi és történelmi látnivalóit, a hosszabb túrákon a távolabbi területek értékei is feltárulnak előtted. A délutáni játékok mellett jut idő a kikapcsolódásra, új emberek megismerésére, barátságok kialakulására. Az esti tábortűz mellett a népdalok éneklésén kívül a természetvédelemről és az élet nagy kérdéseiről elmélkedünk.

A tábor helyszíne: Pécsely, Zádor-vári rét (Balaton-felvidék)

A tábor időpontja: 2012. július 17-26.

 

Jelentkezési határidő: 2012. május 20.

A részvétel díja: 33.020 Ft (26.000 Ft + ÁFA)
Testvérpárok esetén - kedvezménnyel - fejenként 29.718 Ft (23.400 Ft + ÁFA)
A jelentős összegek miatt részletfizetést tudunk biztosítani.