Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rajzpályázat: Válságból a valóságba

  • 2012. április 11.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 

A Krisna-völgy az idei rajzpályázatukkal egy időutazásra invitál most minden általános iskolást a Válságból a valóságba. Képzeld el, hogy a mai napra teljesen elfogyott a Föld kőolaj- és a földgázkészlete!!! ...

A benzinkutakból az utolsó csepp üzemanyagot is mind elhasználták, s emiatt mindenhol megálltak a közlekedési eszközök. A földgáz-szolgáltatás megszűnése miatt a városokban nincs fűtés. Mivel az erőművek csak szűkösen tudják fedezni az ipari és a lakossági áramigényeket, ezért az áramszolgáltatás erősen akadozik. Emiatt a szivattyúk is csak néha tudják az éltető vizet eljuttatni a vezetékeken át a lakásokba.

A boltokban néha napokig nem lehet élelmiszerhez jutni, s a horribilis árak miatt a pénz alig ér valamit. Az emberek a városokban egyre nehezebben tudják a létüket fenntartani, s tömegesen igyekeznek kerékpárokkal, vagy akár még gyalogosan is a falvakba, illetve a tanyákra. Apuval, anyuval és testvéreddel együtt elhatároztátok, hogy nagyszüleid két éve üresen álló, 20 kilométerre lévő vidéki házába menekültök.

Rajzold le, vagy írd le, hogy ebben a válságos helyzetben mik azok a dolgok, amiket a hátizsákodba tennél? A későbbi szükségleteid szerint próbáld meg külön csoportosítani ezeket!

Megérkezve nagyszüleid egykori házába azt látjátok, hogy az épület lakható, a kerekes kút kis javításokkal újra üzemképessé tehető, s a kerti szerszámok sem tűntek el a melléképületből. A kertben kicsit elhanyagoltnak tűnnek a gyümölcsfák. A nagypapa mindig újravethető magokat használt, s kis kutatás után rábukkantok azokra, amiket még két éve félretett. Nagymama egykori szokását követve hálát adtok Istennek e szerencsés elrendezésekért.

Rajzold le, hogy a földet művelve hogyan termelnéd meg az ennivalótokat? Kire bíznád a gyümölcsöst, a zöldségkertet, a búzatermesztést, a tűzifa felvágását és behordását, a  vízhúzást, a mosást és a főzést?

Ezek alapján vagy 2 db A/4-es méretű rajzot, vagy pedig 1 db rajzot és 1 db egyoldalas leírást várnak. Egy rajzot, vagy leírást a hátizsákod tartalmáról, illetve egy rajzot a mindennapi teendőkre vonatkozóan.

Az alábbi négy életkori kategóriában lehet indulni:

  1. kategória: 6-8 éves kor közötti
  2. kategória: 8-10 éves kor közötti
  3. kategória 10-12 éves kor közötti
  4. kategória 12-14 éves kor közötti

A pályamunkák postára adási határideje: 2012. május 10.

A pályamunkákat papíron (A/4-es méretben ) kérjük beküldeni. Kizárólag borítékban beérkezett pályamunkák kerülnek elfogadásra

Postacím: Srí Prahláda Általános Iskola, 8699. Somogyvámos, Fő u. 38.