Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezetvédelmi rajzpályázat

  • 2012. március 12.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 
T.Zsuzsa

Általános iskolák környezetvédelmi oktatásának felmérése – környezetvédelmi rajpályázat diákoknak. Cél a résztvevő 4 országban (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) élő általános iskolások környezeti tudatosságának fejlesztése.

A partnerség a Visegrádi Alap támogatásával Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia alapfokú oktatási intézményeinek iskolai, erdei iskolai és iskolán kívüli környezetvédelmi oktatását kutatja.

Szeretnék, hogy a gyerekekben megfogalmazódjon, mit tesznek most a környezetükért, és mit tehetnének. Cél, hogy foglalkozzanak a környezetvédelem témájával, saját felelősségükkel és szerepükkel. 

A rajzpályázat során 2 rajzzal pályázhat 1 pályázó. Az egyik rajz arról szól, mit tesznek most a környezetükért, a második, hogy átgondolva a gyakorlati tanácsokat, mit fognak tenni a jövőben a környezetükért. A legjobb rajzok országonként a partnerek iskoláiban kerülnek kiállításra.

Egy, a környezetvédelmet szimbolizáló fa, valamint a "Környezetvédelmi rajzpályázat" 4 nyelven.

A felmérés kérdőíves formában történik, ami mind a négy ország nyelvén letölthető az alábbi címről: http://www.eurohungaricum.hu/index.php/visegradi-alap/visegradi-aloldalak/kerdoiv-kutatas/

Azok az iskolák, akik kitöltik a kérdőívet, oktatási anyagot kapnak, melyet postán küldünk el számukra. Ezek az anyagok képezik az alapját annak a rajzpályázatnak, melyen a kérdőívet kitöltő iskolák diákjai indulhatnak. Az oktató plakátok közös értelmezését követően készülhetnek el a pályázati rajzok.