Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erdei iskola nyitásáért

  • 2012. március 12.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 
T.Zsuzsa

Nyár elején nyitja kapuit a Kismagos erdei iskola a Dunakanyarban, a Börzsöny lábánál, Budapesttől 45 km-re, Kismaros üdülőövezetében, a Királyréti kisvasúttól 5-7 perc sétára. Remek hely erdei iskola programokra, vagy kibérelhető sajátszervezésű táborokra. De elöbb segítségre van szükségük.

Az erdei iskolába érkező gyerekek 3-5 napon keresztül személyesen tapasztalják meg a környezettudatos életmód és gondolkodás elemeit, szokásait. Maguk fedezik fel a természet szépségeit, példát láthatnak arra, hogyan élnek együtt az élőlények, és milyen fontos szerepet töltenek be a természetben. A terepi környezeti nevelés kiváló lehetőség az iskolai oktatás kiegészítésére. Lehetőséget nyújt a gyerekeknek, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek, megfigyelés és cselekvés által tanuljanak, és így gondolkodó, a jövőért felelősséget vállaló felnőttekké váljanak.

Az oktatóépület majdnem kész, a régi épület (mosdók, melegítkonyha, étkező, iroda) csaknem felújított, a faházak kívülről már fel vannak újítva, a kerítés félig lefestve, eszközök nagy része beszerezve, elkészítve.

A képen egy már felújított faház látható.

Szóval már közel állnak ahhoz, hogy június 1-én megnyithassák kapuikat, gyerek- és felnőtt csoportokat egyaránt fogadhassanak! Az utolsó lépés megtételéhez azonban az együttmködésünkre van szükség!

Várják adományozók jelentkezését, hogy minél teljesebb felszereltséggel tudják kapuinkat megnyitni.

Gondoljuk át, van-e lehetőségünk az valamilyen módon segíteni. És persze nem maradunk hála nélkül.