Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A KofaGO-alkalmazás segít a környezettudatos vásárlásban

  • 2020. január 23.
  • PKata

Számos izgalmas ökoinnováció színesítette a 2019-es esztendőt, többek közt a KofaGO-alkalmazás, amely az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében csak a programot használók ötven kilométeres körzetében található lehetőségeket mutatja meg.

 

Közvetlenül a termelőtől a vásárlóhoz egy magyar fejlesztésű applikációval, textilhulladék-mentő startup vállalkozás iskolák részvételével, térkép Budapest fenntartható helyszíneiről, környezettudatos megoldásokat népszerűsítő építészverseny. Számos izgalmas ökoinnováció színesítette a 2019-es esztendőt.

Dali Zsófia Panna, a KofaGO marketing- és ügyfélkapcsolatért felelős munkatársa kiemelte, a KofaGO-alkalmazásnak köszönhetően a termelők és a vevők közvetlenül találkozhatnak egymással, nincs szükség arra, hogy végigutazzák az országot egy-egy termék beszerzéséért. Kanalas Sándor, KofaGO fejlesztője elmondta, az applikáció a helyi termelőket környezetkímélő, ökológiai szempontból is támogatja. Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében az applikáció a programot használók ötven kilométeres körzetében található lehetőségeket mutatja csak meg.

 

 

Egyrészt tehát ezért fenntartható és jövőbe mutató ez az alkalmazás, másrészt, mert szem előtt tartja a szezonalitást. Dali Zsófia Panna elmondta, a termelők rengeteg terméket feltölthetnek az alkalmazásba, és könnyen inaktívra vagy aktívra állíthatják ezeket, ami azt jelenti, ha éppen kifogynak valamilyen termékből vagy véget ért a termék szezonja, akkor az adatbázisban ez is jelezhető. Hozzátette, „magától értetődő az is, hogy a csomagolási hulladék is jóval kevesebb, ha helyi termelőtől vásárolunk, mint egy szupermarketben”.

 

Forrás: https://hirado.hu