Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Klímaváltozás Jelvényprogram – letölthető oktatófüzet pedagógusoknak

  • 2016. november 17.
  • Ressinka Agnes

Budapest – Magyar nyelven is elérhető vált és ingyenesen letölthető az internetről az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) klímaváltozással kapcsolatos foglalkoztató könyve.

A „Klímaváltozás Jelvényprogram” egy oktatócsomag, amely 5 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok számára tartalmaz szórakoztató feladatokat a játszva tanulás szellemében.

A kiadvány a FAO és az Ifjúság és az ENSZ Világszövetsége (YUNGA), és további nemzetközi és hazai partnerek közös munkája révén jött létre. A Klímaváltozás Jelvényprogram elérhető és ingyenesen letölthető. A 164 oldalas kézikönyvet gyakorlati útmutatóként a hazai oktatási rendszerben dolgozók sikeresen integrálhatják az oktatás menetébe, a tananyagba. A kiadvány célja, az ifjúság tájékoztatása arról, hogy jelenlegi életünk, életformánk, a fogyasztói társadalom hogyan befolyásolja hosszú távon a bolygónk természeti értékeit. A kiadvány emellett tippet is ad, a szokásaink megváltoztatására.

A program megvalósítása során 5 fő szakaszon haladnak végig a gyermekek.

A) A klíma maga az élet
B) A klímaváltozás okai
C) A klímaváltozás hatásai
D) Megoldások a klímaváltozásra
E) Lépj akcióba

Ahogy a program neve is utal rá, a tananyagot elvégzők jutalomban részesülnek: a gyermekek kitűző jelvényt és bizonyítványt kaphatnak elismerésként. Ez is segít abban, hogy a kiadványra támaszkodva egy jól tervezett, élvezetes és elkötelezett oktatási program valósuljon meg.

A FAO YUNGA oldalán a többi fenntartható fejlődési célhoz kapcsolódó jelvényprogramot is megtalálod.

 

Forrás: http://www.fao.org