Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kitiltották az egyszer használatos műanyag palackokat a San Franciscó-i reptérről

  • 2019. augusztus 06.
  • PKata

A palackok augusztus 20-tól az éttermekből, kávézókból és automatákból is eltűnnek. Cserébe ingyenes töltőhelyeket alakítanak ki, ahol a tartós műanyag palackokba lehet vizet tankolni.

 

 

Azoknak az utazóknak, akiknek vízre van szükségük, újratölthető alumínium- vagy üvegkulacsot kell vásárolniuk, ha nem hoztak saját palackot. A repülőtér területén 100 palackutántöltő helyet alakítanak ki, ahol ingyen lehet szűrt vizet vételezni.

A San Franciscó-i önkormányzathoz tartozó repülőtér egy 2014-es rendeletet követ,a mely megtiltja a műanyag palackok értékesítését a város tulajdonában lévő ingatlanokon. A műanyag csökkentése része a nagyobb tervnek, melynek célja a szén-dioxid-kibocsátás és az energiafelhasználás csökkentése és a hulladéklerakókra kerülő szemét nagy részének kiiktatása 2021-re – mondta Doug Yakel szóvivő.

A San Franciscó-i Nemzetközi Reptéren évente mintegy négymillió műanyagpalackot értékesítenek. Dubajban és Indiában is bejelentettek hasonló intézkedéseket, de azokat még nem léptették életbe.

 

Forrás: https://piacesprofit.hu