Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kevesebb hulladékot szeretne? Akkor MOST írjon az Európai Parlamentnek!

  • 2008. június 12.
  • humusz
Az Európai Unióban épp most születik megállapodás egy olyan szabályozásról, amely 27 ország hulladékpolitikáját fogja alapjaiban meghatározni, de tulajdonképpen globális hatása lesz.

Noha a korábbi szavazások egy szigorúbb hulladékpolitika kialakítása felé mutattak, a tagállamok kormányaival folytatott háttérmegállapodások során jelenetősen gyengítették a születő szabályozás tartalmát - ami így még rosszabb lett, mint korábban volt!!

Az Európai Parlament a jövő hét elején (június 16-17) szavaz a kérdésről, s ha jóváhagyja a tervezetet, akkor hosszú időre ismét búcsút mondhatunk a hulladékmegelőzésnek. Ehelyett a hulladékégetők további térnyerésére számíthatunk (főleg az új tagállamokban), és várható, hogy még több hulladék áramlik majd a harmadik világbeli országokba.
(Részletek lentebb a 'további információk' anyagban.)

 

MOST kell tehát cselekednünk! Meg kell győznünk az európai parlamenti képviselőket, hogy álljanak ki a környezet- és egészségmegőrzés, a fenntarthatóság, valamint a kíméletes forráshasználat mellett.

Csatlakozzon a GAIA nemzetközi kampányához, hogy megakadályozzuk ennek a szabályozásnak az elfogadását!

Kérjük, küldjön Ön is elektronikus levelet az Európai Parlament illetékes képviselőinek!

 

Megjegyzések:

A 'send your message' gombot csak egyszer kell megnyomni - levelét továbbítja a rendszer akkor is, ha egyébként a gépe 'várakozás'-t jelez.

Levelének nagyobb hatása lesz, ha személyes hozzászólásával egészíti ki vagy módosítja a szöveget.

 

Mivel a fenti levél nem jut el az összes magyar EP-képviselőhöz, ezért arra kérjük, küldjön nekik külön egy levelet! Az Európai Parlament magyar képviselőinek email címeit megtalálja itt. Az alábbi magyar nyelvű levelet és az email címeket be tudja másolni a levelező programjába, így egy levél elküldésével megoldható a feladat. Nagyon köszönjük!

 

A levél szövege magyarul.

További információk.

Egészségügyi szervzetek felhívása.

Kapcsolódó anyagok:

Az EU megállapodás gyengíti az újrahasznosítás esélyeit