Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Keressük Európa legszebb zöldtetőjét!

  • 2016. augusztus 09.
  • sklania

Ismered azt az érzést, amikor nyáron a városi hőségben menten odaolvadsz az útra a betonrengeteg kellős közepén? Stresszes vagy, egyik helyről a másikra rohangálsz és egy olyan apró oázisra vágysz, ahol az árnyékban hűsölhetsz és élvezheted a kilátást? Igen, mi is ismerjük ezt az érzést, és éppen ezért nagyon kedveljük az erre és hasonló, városi problémákra adott egyszerű megoldást: a zöldtetőket.

Mik is azok a zöldtetők és miért olyan fontosak számunkra? A zöldtető definíció szerint „az a növényzettel telepített tető, amelyben az épületszerkezet, a tetőszigetelés rétegei, valamint a kertészeti felépítmény szerves egységet alkotnak”, és egyben fontos elemét képezi a városi zöld infrastruktúrának.
Városi tetőkön létesített kertekről van szó, amelyek nem csupán hűvös árnyékot adnak egy meleg nyári napon.
Remek szigetelő tulajdonságuknak köszönhetően a zöldtetők télen melegen tartanak minket és hozzájárulnak a városi biodiverzitás növeléséhez. Jólétünk szempontjából nagyon fontosak: elnyelik az esővizet és segítenek megelőzni, hogy nehézfémek kerüljenek az ivóvízbe. Az ilyen nyugodt, zöld területeken töltött idő mindenképp jó hatással van ránk. Nem beszélve arról, hogy milyen szép látványt nyújtanak!
Éppen ezért vagyunk olyan kíváncsiak, hogy mely zöldtetők lesznek a GREEN ROOF BEAUTY CONTEST nyertesei! Esetleg tudod, hol található Európa legszebb zöldtetője? Erre a kérdésre keressük a választ, és a Te segítségedet kérjük, hogy megtaláljuk.


Vegyél részt Te is a Green Roof Beauty Contest versenyen! Küldj egy fotót egy városi területen található zöldtetőről, amelyet a legszebbnek tartasz, és légy Te a nagykövetünk a zöldebb városokért!

 

Kategóriák:

1. A VÁROS LEGJOBB ZÖLDTETŐJE BEST GREEN ROOF IN TOWN
2. EGY SELFIE A „VÁROSI ZÖLDBEN” IN URBAN GREENARY

Minden kategóriában 2 nyertes lesz illetve egy további közönségdíjas. There will be 2 winners for each category and there will be one additional winner for the award by the public.
Díjak Awards
• Ajándékutalvány 150 euró értékben egy jónevű webáruházba a 2 kategória nyertes számára;
• Ajándékutalvány 100 euró értékben egy jónevű webáruházba a közönségdíjas számára

 

Pályázati feltételek:
Határidő: 2016. Szeptember 23.

 

A pályamunkákat a [email protected] címre várjuk.
Fájlnév: Keresztnév_Vezetéknév_Cím.jpg Firstname_Surname_Title.jpg.
Formátum: elektronikus, JPG formátumban. A tömörítés nem lehet nagyobb, mint Adobe Photoshop 8-as szint electronic
Maximális méret: 10 MB
Minimális méret: 3 megapixel (kb. 2000 x 1500 pixel)
Az egy pályázótól fogadott képek maximális száma: 5
Kiegészítő információ: egy rövid felirat angol nyelven (max. 50 szó)

 

Korlátozások
Felhívjuk figyelmed, hogy manipulált képeket nem tudunk elfogadni.
Mi nem számít manipulálásnak?
– a kép vágása, a zavaró elemek kivágása, a kép elforgatása
– a kép fényerejének, kontrasztjának vagy élességének változtatása
– fekete-fehér képpé alakítás
– analóg fotók esetében a szkenneléssel kapcsolatos hibák javítása (karcolások, por, stb. eltávolítása)

Egyéb feltételek:
• Csak olyan képpel lehet nevezni, melyet te készítettél, és te vagy a képpel kapcsolatos jogok tulajdonosa.
• A pályázatban való részvétellel engedélyezed, hogy a képeket feltöltsük egy online galériába közönségszavazás céljából, és felhasználjuk őket kommunikációs tevékenységek során.
• Ha a pályázó a fenti feltételek valamelyikének nem tesz eleget, a szervezőknek joga van kizárni a versenyből.

 

Az elbírálás szempontjai

 

KATEGÓRIA NYERTESEK
A beadott képeket a következő szempontok alapján fogjuk elbírálni:
Tartalom: mennyire kapcsolódik a kép a verseny témájához?
• Eredetiség: a téma eredeti megközelítése
• Professzionalitás
Mindkét kategóriában egy-egy külön zsűri fogja elbírálni a pályamunkákat a fenti szempontok alapján. Mindkét zsűri egy hivatásos fotósból és egy természetvédelmi szakemberből áll majd. A maximálisan elérhető pontszám kritériumonként 10.

 

A KÖZÖNSÉGDÍJAS NYERTESEK
A beadott képeket feltöltjük a CEEweb weblapjára. A közönségszavazás 2016. szeptember 25-én 12:00-kor kezdődik, és október 10-én 12:00-kor zárul.
A honlapon kapott lájkok száma adja az összpontszám 90%-át. És mi a helyzet a maradék 10%-kal? Itt jössz Te a képbe!
Arra kérünk, hogy készíts képeidnek egy saját közösségi média kampányt. Oszd meg képeidet a Facebook profilodon (nyilvános megosztásként?) vagy egy olyan Facebook oldalon, amelyet Te kezelsz/vagy van hozzáférésed, és hívd meg barátaidat, hogy lájkolják a képeket és szavazzanak rájuk, amint az online szavazás elindul! A megosztás tartalmazza a @CEEweb for Biodiversity tag-et és a #GreenRoofs hashtag-et.
Ezzel megteszed az első lépést a zöldebb városok nagyköveteként, és segítesz egy olyan online közösség kialakításában, amely támogatja a zöld infrastruktúrát és a zöld oázisokat a városi környezetben. Ne felejtsd majd el a megosztásodhoz tartozó linket elküldeni nekünk, mert október 10-én 12:00-kor screenshotot készítünk a megosztásokról és az alattuk látható lájkok számáról.
A Facebookon szerzett lájkok száma nem fogja jelentős mértékben befolyásolni a közönségdíjhoz szükséges összpontszámot (csak a 10%-át adja).
A nyerteseket 2016. október 11-én értesítjük e-mailben, valamint a nyertesek nevét feltüntetjük a CEEweb honlapján. All the winners will be notified by email on 11th October 2016 and the names of the winners will be published on CEEweb for Biodiversity’s website.

 

Felhasználási feltételek
A szervezők nem felelnek szerzői jogokat sértő pályaművekért. Bármilyen szerzőijog-sértés kizárólag a pályázók felelőssége. A pályázók azzal, hogy pályaműveiket benyújtják, automatikusan elfogadják a felhasználási feltételeket; egyben garantálják a szervezőknek és partnereiknek a jogot, hogy a benyújtott műveket weblapjukon, illetve ingyenes nyomtatványokban és on-line dokumentumokban térítés nélkül felhasználják, a szerző nevének feltüntetése mellett. Ezekben az esetekben a szerző semmilyen térítést nem követelhet a szerzői jogra hivatkozva. A szervezők és partnereik nem terjeszthetik a művet profitszerzési céllal. A szervezők és partnereik a szerző engedélye nélkül semmilyen lényeges változtatást nem hajthatnak végre a beadott alkotásokon. Fenntartjuk a jogot arra, hogy az online szavazásra előzetesen kiválasszunk képeket.

A verseny az Európai Unió jóvoltából valósulhatott meg.