Infografika az élelmiszer előállításhoz felhasznált vízről
A Dívány-hu cikkéből megtudhatod, hogy mennyi vizet használtak fel a tábla csokihoz, amit éppen elfogyasztasz. Könnyen lehet, hogy ez sokkal több, mint amire gondoltál volna. Összességében azt állíthatjuk, hogy a Grace alapítvány infografikája alapján a növényi eredetű élelmiszerek előállításához kevesebb víz szükséges, mint az állati eredetűekhez. Amennyiben ilyen formában spórolni szeretnél az ivóvízzel ajánlott tehát a növényi eredetű táplálékok választása, de mindenekelőtt az élelmiszer pazarlásának csökkentésével lehet visszafogni az előállításhoz felhasznált vízmennyiséget is. Nem mindegy az sem, hogy a "felhasznált" víz, amely természetesen itt marad azért a bolygón, milyen mértékben szennyeződött, a tisztítása megoldható-e környezetbarát, akár biológiai úton is, - ahogy ez a természetben is történik - vagy veszélyes hulladék marad hátra. Elgondolkodtató még, hogy a haszonállatok által elfogyasztott vízmennyiség is szerepel az infografikában látható értékben, ami arra utal, hogy az állat létezésének egyetlen célja a belőle előállított élelmiszer. Ez a nagyüzemi állattartás pokoli körülményei között akár igaz is lehet, de a biogazdálkodásban, szabad tartásban nevelt állatok esetében megkérdőjelezhető.