Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén se feledkezz meg rendelkezni adód 1%-ról!

  • 2021. május 05.
  • Ryka

Május 20-áig van lehetőség rendelkezni az SZJA 1% felajánlásról. A Humusz közhasznú civil szervezetként jogosult 1% fogadására, így hálásan megköszönjük, ha minket támogatsz!

AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁNAK MÓDJA

Adó 1%-ot minden olyan magánszemély felajánlhat, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre befizeti a NAV-nak.

A 19SZJA bevallás EGYSZA lapján adhatjuk meg a támogatandó szervezetet akár a NAV, akár a munkáltató készíti el nekünk az adóbevallásunkat.

A 19EGYSZA jelű nyomtatványra írhatjuk rá a támogatandó szervezet nevét, adószámát és ezt május 20-ig meg kell kapnia a NAV-nak vagy elektronikusan, vagy postán.

Elektronikus úton való felajánlás az e-SZJA webes felületen tehető meg.

Fontos, hogy a 2020. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Adószámunk: 18529904-1-43

A Humusz Szövetség 26 éve dolgozik a fenntartható fogyasztásért és a hulladékcsökkentésért. Adód 1%-ának felajánlásával hozzájárulsz ahhoz, hogy ezt a közhasznú tevékenységünket a további években is folytatni tudjuk.