Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szakmai egyeztetés a Humuszban

  • 2012. szeptember 25.
  • Axi

Korántsem telik eseménytelenül az ősz a Humusz háza táján, szeptember 19-én szakmai workshopot tartottunk újrapapír és szemétposta témában, ahol a piac szereplői is képviseltették magukat.

KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 A környezeti tanácsadás fejlesztése
a Nyugat-Dunántúlon fókuszban a hulladékcsökkentés lehetőségeivel 

Az első szakmai egyeztetés a "Az újrahasznosított iró-nyomó papírok használatának elősegítése a magyar piacon" témát járta körül. Az érdemi vita, beszélgetés érdekében az eseményre az érintettek közül a legfontosabbakat hívtuk meg, közte a piaci érdekszövetségeket, a közbeszerzésért és közoktatásért felelős minisztériumi illetékeseket és további, a téma szempontjából kiemelt szereplőket.

A második egyeztetés során a közös beszélgetés témája:  "A kéretlen reklámküldeményekkel kapcsolatos hazai helyzet értékelése  – különös tekintettel a környezeti és fogyasztói érdekek érvényesíthetőségére".

A jelenlévők megismerhhették a lehetséges jogi és nem jogi eszközöket pozitív európai példákon keresztül –  a szabályozási irányvonalak felvázolása, különös tekintettel a „Robinson listák alkalmazhatóságára és a jogi szabályozás lehetőségére.

Az eseményeket a projektgazda Reflex Szövetség képviselője, Dr. Kalas György nyitotta meg, majd a Humusz Szövetség és az EMLA Egyesület képviselői röviden összefoglalták a témában végzett kutatások eredményeit. 

Az előadásokat pdf-ben innen töltheti le:

Újrapapír témában: HUMUSZ ELŐADÁSA, EMLA ELŐADÁSA

Szemétposta témában : HUMUSZ ELŐADÁSA, EMLA ELŐADÁSA