Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Humusz 2017

  • 2017. december 18.
  • Csilla

Köszönjük szépen az idei évi támogatásokat, egy kis összefoglalót készítettünk nektek a 2017-es évről. Az ünnepeket alatt a Humusz csapata is pihen, a Humusz Ház zárva lesz. Élményekben gazdag és hulladékban szegény ünnepeket kívánunk!

December 25. és január 1. között a Humusz Ház zárva tart, így a komposztpont sem fog üzemelni. A héten még sok szeretettel várunk mindenkit a megszokott nyitvatartási renddel. 

Mit lehet tenni az ünnepek alatt felhalmozódó konyhai hulladékkal? A szerves hulladék hűtőben - vagy ahol lehetséges, kint az erkélyen - jól eláll és nem büdösödik, így kibírja addig, amíg legközelebb nyit a Humusz Ház.

Mi minden történt 2017-ben a Humusz háza táján?

Humusz Szövetség

Megújult a Humusz vezetősége, akik töretlen lelkesedéssel viszik tovább a nulla hulladék elvét.

Zöld Kalandozások előadássorozatunk keretében tavasszal és ősszel is sok érdekes témát mutattunk be.

A Tesco közösségi programnak köszönhetően megújult a Humusz Ház kertje. a Zöld Oázis. Raklap bútorok, komposztkas, madárbarát kert tabló és magasított ágyás várja az érdeklődőket.

Zöld Oázis

Elindult a Humusz környezettudatos szabaduló szobája, a Pucolj ki!, az ötletről és a megvalósításról az értékesötletek blogon jelent meg egy cikk.

Részt vettünk Magyarország első Zéró Hulladékos Fesztiválján, a Gyüttment Fesztiválon.

Továbbra is üzemel közösségi komposztpontunk, idén kb. 1 tonna szerves anyagot mentettünk meg közösen a lerakóktól és égetőktől.

Mostantól zöld születésnapi zsúrokkal is várjuk a gyerekcsoportokat.

Olyan rendezvényeken képviseltük magunkat, mint Bea Johnson előadása az ECOLIFE szervezésében, Everness Fesztivál, 10. Telekom Fenntarthatósági Nap, Zöldgömb Fesztivál.

rendezvény

Önkormányzatok számára továbbképzést szerveztünk, illetve több településen is tartottunk előadást a környezettudatos tüzelésről és hulladékgazdálkodásról.

Társadalmi vállalkozásunk, a Re-Krea keretében több vállalattal is működtünk együtt: többek között hulladékanalízist és zöld irodafelmérést végeztünk, előadásokat, workshopokat és üzemlátogatások szerveztünk, bemutattuk Re-Design Kiállításunkat.

 

Köszönjük szépen, hogy idén is velünk tartottatok, és reméljük, a jövőben is számíthatunk rátok! Mi biztosan itt leszünk. :)

karácsonyi üdvözlet