Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyes élelmiszer-tárolás: hogyan növelheted az élettartamukat?

  • 2022. december 18.
  • Jakab János

Ünnepek alkalmával még több élelmiszer kerül kidobásra feldolgozatlan és feldolgozott formában mint az év során bármely nap.

 

Szerintem minden olvasónk már megtapasztalta, a téli két neves ünnep alkalom során túlcsorduló élelmiszer felhalmozást és a temérdek készétel kidobását. Abban minden olvasóval egyetérthetünk, rengeteg élelmiszert pazarlunk, és ez ellen sokat tehetünk mi magunk is. Főleg manapság, amikor nap mint nap az árak újabb ás újabb magasságokba törnek.

 

Sokunk alapvető spórolási megoldása az olcsóbb termékek megvétele, ami csak látszat megoldás, mert ha az élelmiszer-tárolással nem foglalkozunk, akkor ezen termékek sorsa szintén a kukánk mélyén fog kikötni. Mit szólnátok hozzá, ha azt mondanánk, hogy a minőságről nem kell lemondani. Egy kis odafigyeléssel a minőségi termékek árát meg is spórolhatnánk. 

 

Fagyaszd le a húsokat a vásárlás napján

 

Talán az egyik legfontosabb, ha rövid időn belül nem tervezzük a vásárolt húsok felhasználását, akkor mindenképpen fagyasszuk le. Valamint kerüljük a húsok többszöri lefagyasztását, ha egyszer már kivettük a fagyóról, hogy elkészítsük, akkor ne feledkezzünk meg róla és készítsük is el.

 

Ha szeretnétek többet megtudni a témával kapcsolatban akkor ide kattintva jobban is elmélyülhettek a témában.

Cikk és képek forrása: colore.hu