Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyüttment fesztivál - augusztus 27-30.

  • 2015. augusztus 13.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

Szeretnél madárfüttyre ébredni? Tücsökszóra cserélnéd a körúti szirénát? Szomszédok helyett barátokra vágysz? Szeretnéd anyaföldbe túrni a kezed, hogy ebédelj valami hazait, pár hónap múlva?

Itt az ideje visszatérni vidékre, és egy új életet kezdeni!

Augusztus 27-e és 30-a között kerül megrendezésre a Gyüttment fesztivál. A fesztivál a vidéken letelepedni, újra kezdeni vágyó városi fiatalok, és a már vidékre költözött ex-városlakók, vidéki közösségek meghívása Csobánkapusztára egy négynapos, tematikus rendezvényre. A céljuk , hogy a rendezvényre érkező vendégek és látogatók megismerjék egymást, összekössük a már vidéken élőket az oda költözni szándékozó városiakkal, és segítsék őket céljai elérésében, valamint kapcsolataik, lehetőségeik bővítésében.

A város nem élhető a vidékről származó tisztességes élelmiszerek, és más javak nélkül, és a vidékieknek is szükségük van a városok nyújtotta háttérre. Ennek a kapcsolatnak egyensúlyba kerülnie a jövőben ahhoz, hogy társadalmunk fenntarthatóbb, és élhetőbb legyen. Ehhez szükséges, hogy a jelenleg elöregedő és kihaló félben lévő falvak, tanyák, puszták ismét lakottak és műveltek legyenek, méghozzá a kor szelleméhez méltó módon, a tájat, termőföldeket rekultiválva, környezettudatos szemlélettel.

Fontos kiemelni azokat a kulturális értéket, és tapasztalati tőkét, melyet a vidéken élők őriznek, ápolnak.

A fesztiválon a Humusszal is találkozhattok: környezettudatos játékokkal és tanácsadással várjuk az érdekődőket.

 

Az esemény facebook oldala:

https://www.facebook.com/events/1436945089960122/