Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyermekrajz Pályázat

  • 2015. szeptember 15.
  • Király Betti

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajz pályázatot hirdet a IV. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.


A madárvonulás színpompás, látványos jelensége hazánk élővilágának. Mindannyiunkat, kisgyermek kortól megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás sok titokzatos kérdése. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok kedves nyüzsgése, párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek.. E sok természeti szépség megjelenítése a „Madárvonulás gyermekszemmel” rajzpályázat célja. A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2015. november 13-14-én, a IV. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Szatymazon, a Postakocsi Csárdában.

 

 

FELTÉTELEK:
A pályázat nyilvános. Óvodás és általános iskolás gyermekek nevezhetnek, bármilyen technikával készített képekkel.
Követelmény, hogy a képek témája a madárvonuláshoz kapcsolódjon. Fontos feltétel ezért, hogy maximum A/3-as méretű, sík felületű (nem kisplasztikai jellegű) képekkel lehet pályázni!
Zsűrizésre a képek szkennelt (max. 100 dpi felbontás, jpg formátum) változatát kell beküldeni. Eredetiben a zsűri értékelése alapján kiállításra, ill. díjazásra kiválogatott képeket fogjuk bekérni.

NEVEZÉS: A pályázaton minden nevező maximum 3 képpel indulhat. Nevezési határidő: 2015. október 10. (beérkezés dátuma!) A nevezett képek fájlneve ne tartalmazza a pályázó nevét! Azonosító adatokat (szerző neve, kép címe, korcsoport) a mail szöveges részében kell megadni. A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

Beküldési cím: [email protected] (az e-mail tárgyaként kérjük feltüntetni: „Gyermekrajz”)
A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak.
A Fehértavi Darvadozás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a KNPI szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV, stb.).
A kiállított rajzokat nem küldjük vissza.

További információ: http://knp.nemzetipark.gov.hu/