Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gödöllőre várják a természetfilmek szerelmeseit

  • 2016. május 17.
  • sklania


2016. május 18-22. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn, melynek mottója: Természetvédelem, környezetvédelem, biodiverzitás, élhető vidék. A filmek üzeneteit látni, éreznie kell a kiemelt célcsoportnak, a fiataloknak, a családoknak, ezért szervezik a filmszemlék mellé a Jamboreet, a természet és környezetvédelmi kiállításokat, bemutatókat, kísérő rendezvényeket, pl. az esti szabadtéri filmvetítéseket, és koncerteket.

 


Ezen gondolatok és értékek köré rendezve kívánják a szervezők megvalósítani a Fesztivál céljait, azaz

• elérni, megszólítani az embereket, a fiatalokat, felhívni a figyelmet környezetünkre, bolygónkra, arra, hogy ami körülvesz minket mennyire érzékeny és mennyire kell, hogy odafigyelve és tudatosan éljünk benne.

• elérni, hogy a kárpát-medencei térség magyar nyelvű alkotóműhelyei a Fesztivál által erősíteni tudják kapcsolataikat. Létrejöjjenek olyan kezdeményezések, amik eredményeként, megismerve, megértve a nemzetközi trendeket, nemzetközileg is elismert alkotások jönnek létre.

• elérni, hogy kiemelt területté váljon a fiatalok és a fiatalok által jegyzett amatőr műhelyek közötti kapcsolat Fesztivál általi építése, az elindításra kerülő mentor program által a fiatalok fejlődésének segítése.

A Fesztiválon és a Fesztivál által, az alkotók a természetvédelmi, környezetvédelmi intézményekkel, vállalkozásokkal és szervezetekkel (NAIK, nemzeti parkok, WWF, Magyar Madártani Egyesület, Magyar Természetjáró Szövetség) együtt, közösen demonstrálják, mutatják be tevékenységüket, céljaikat és eredményeiket. A filmek keretet adnak mindehhez.

  RÉSZLETES INFORMÁCIÓK A FESZTIVÁL HONLAPJÁN : http://www.godollofilmfest.com/hu

A Fesztivál célja a jövő generációjának elérése, a bizonyosság, hogy majd nekik is lesz mit továbbadniuk. A Fesztivál ennek megfelelően egy Jamboree szeretne lenni, célcsoportja a fiatalok és a családok!

• A Fesztivál pénteki napja (május 20.) kiemelten Diáknap, általános és középiskolás csoportokat várunk

• Szombaton és vasárnap a családok számára lesznek tartalmas kísérőrendezvények.

• Vasárnap a díjazott filmeké a főszerep. A szombati Gálán kihirdetésre kerülő díjazott alkotások megtekinthetők lesznek a Királyi Kastély Lovardájában.

• 2016-ban új helyszínnel bővül a Fesztivál, a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban ingyenes filmvetítésekkel és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap.

2015-ben 42 országból 424 film és több ezer látogató érkezett Gödöllőre! 2016-ban a tavalyi sikerek és eredmények mentén, azt továbbfejlesztve terveztük meg a Fesztivál immár 5 napjának programját. Két Filmszemle (Nemzetközi és Kárpát-medencei), 5 vetítési helyszín, országis premierek, 3 napos Jamboree, Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, filmszakmai és környezetvédelmi konferenciák, környezetvédelmi előadások, "Jam for Nature" zenei tehetségkutató verseny és koncertek, annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet érzékeny bolygónkra, 2016. május 18-22. között Gödöllőn!

Az idei fesztivál kiemelt témája: „A víz, a vizes élőhelyek és védelmük”

A Fesztivál szombati Gáláján 5 kiemelt díj és 9 szekció díj kerül átadásra. Célunk, hogy a Filmszemlék által minél több tehetséges alkotót díjazzunk és inspiráljunk, ebben segítenek nekünk szakmai partnereink és támogatóink. Hisszük, hogy a film az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. Fesztiválunk e köré épül, de nem akar csak erről szólni. A filmek üzeneteit látni, éreznie kell a számunkra kiemelt célcsoportnak, a fiataloknak, a családoknak, ezért szervezzük a filmszemlék mellé a Jamboreet, a természet és környezetvédelmi kiállításokat, bemutatókat, kísérő rendezvényeket. Természet- és környezetvédelmi fesztiválunk fővédnöke 2016-ban is Áder János, hazánk köztársasági elnöke!